Puistolan Haarikka Seppo Wiralle

Puistolan Haarikan numero 24 luovutti Seppo Wiralle Puistola-seuran taidenäyttelyssä Urheilu- ja Nuorisotukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Makkonen (vas.) yhdessä hallituksen jäsenen, Puistolan Haarikan numeron 1 saaneen Juhani Vahteen kanssa.

Puistolan Urheilu- ja Nuorisotukisäätiö on 60 vuoden ajan tukenut apurahoin Puistolassa järjestettyä nuorison urheilua ja muuta vapaa-ajan toimintaa.

Apurahojen lisäksi säätiö on jakanut tunnustuspalkintoja nuorison parissa vapaaehtoistyötä tekeville henkilöille.

”Puistolan Haarikka” luovutettiin ensimmäisen kerran vuonna 1957 esimerkilliselle nuorelle urheilijalle. Sittemmin jakosääntöjä muutettiin niin, että palkittaviksi tulivat ensi sijassa nuorisotoiminnan vapaaehtoiset vetäjät. Esimerkiksi vuonna 2015 palkinnon sai Puistolan kirkon lapsikuoron ohjaaja Ulla Pesonen.

Tämän vuoden Puistola-päivien yhteydessä haarikka, jonka järjestysnumero on 24, luovutettiin nuorten karateharjoituksia 20 vuoden ajan vetäneelle Seppo Wiralle.

Karate on vanha japanilainen itsepuolustuslaji, jossa kilpaillaan nykyään myös olympiamitaleista. Parhaimmillaan karate on nuorison kasvatuskeinona. Kurinalaisten sääntöjen ja lajin hengen hyvin osaavien vetäjien avulla kehitetään nuorten fyysistä ja henkistä voimaa, itsehillintää ja keskittymiskykyä.

Seppo Wira on yhdessä muiden ohjaajien kanssa jo kahdenkymmenen vuoden ajan onnistunut houkuttelemaan karateharjoituksiin viikottain 30-40 poikaa ja tyttöä ikäluokassa 7-14-vuotiaat. Uusi harjoittelukausi on taas alkanut syyskuussa Nurkkatien ala-asteen, Tuulentuvan ja Maatullin koulun harjoitussaleissa.

-Tänä syksynä mukaan on tullut uusiakin nuoria, ja innokkaimmat käyvät harjoituksissa 2-3 kertaa viikossa, kertoo Seppo Wira.

Puistolan Urheilu- ja Nuorisotukisäätiö tulee jatkamaan avustustoimintaansa sen mukaan, kuinka hyvin säätiön omistaman Puistolan vanhan urheilutalon, nykynimeltään Tuulentuvan, vuokraustoiminta kehittyy. Puistola-päivien yhteydessä säätiö luovutti Puistolan Haarikan ohella apurahan Puistolan Urheilijoiden perinteikkään nuorisoleirin järjestämiseksi taas ensi kesänä.

JV