Hyvän tuulen Si-Su-päivät

Puolitoistavuotias Theo valitsi innoissaan lähipoliisin jakamia kortteja. KUVA TEIJA LOPONEN

Siltamäki-Suutarilassa keräännyttiin lauantaina ostoskeskukselle runsain joukoin tapaamaan tuttuja, keräämään nimiä ja tekemään löytöjä.

Si-Su-päivien yksi näkyvin osio on markkinatapahtuma ostoskeskuksella.  Sen ohessa käytiin kuitenkin lähistöllä useita osin leikkimielisiä kisoja.

Auringon hemmotellessa kirpparikauppiaita kerääntyi yhdistysten ja järjestöjen pöytien jatkoksi ostoskeskuksen liepeille. Vaikka vaalit ovat takanapäin, oli tapahtumaan saapunut myös neljän puolueen teltat ja valtuutettuja kuulemaan asukkaiden mietteitä. Keskusta oli houkutellut paikalle myös ministerinsä, helsinkiläisittäin varavaltuutettu Kimmo Tiilikaisen. Hän sai kuulla muun muassa asukkaiden toiveesta kunnostaa ja lisärakentaa Siltamäkeä, etenkin hissillistä senioritaloa toivottiin kovin. Puolueen paikallinen valtuutettu Terhi Peltokorpi kertoi Sanna Vesikansan tulevan alueen asukasiltaan 2.10., silloinkin saa toiveitaan kertoa päättäjien suuntaan.

Kokoomus keräsi istuvalle presidentille Sauli Niinistölle kannatuskortteja, joiden määrä näytti kasvavan tasaista tahtia. Perussuomalaiset jakoivat ilmapalloja ja vihreiden Hannu Tuominen hämmästeli kaupungin uutta organisaatiota, johon kaikilta vie aikansa tottua. Samalla hän iloitsi saamistaan luottamustehtävistä.

Korttelituvan aktiivit kiersivät keräämässä nimiä adressiin, jolla pyydetään huomioimaan se, ettei vanhuksille ole mitään kokoontumispaikkaa sen jälkeen kun seurakuntakoti suljetaan.

-Kyllä kaupungin pitäisi tuntea vastuunsa ikääntyneistäkin. Lisää kuluja meistä tulee, kun menemme huonoon kuntoon liikkumattomuuden ja masentuneisuuden vuoksi. Niitä se tilanpuutteesta johtava sosiaalisen kanssakäynnin puuttuminen aiheuttaa, Kirsti Latva selvitti nimiä kerätessään.

Omilla pöydillään olivat kaikki alueen toimijat mukana, leijonat grilleineen, martat sadonkorjuuherkkuineen, seurakunta antaen apua hädässä oleville (WC), partiolaiset ja monet muut.

Leikkipuisto Jalopeurassa tarjottiin kahvia ja sai tehdä pinssejä leikkipuiston 40-vuotissynttäreiden kunniaksi. Sisällä oli myös valokuvanäyttely, jota tutkittiin ahkerasti. SiSu-Seuran paikalle hankkima pomppulinna oli ahkerassa käytössä, samoin poniajelutus.

SiSu-Seuran pöydässä sai myös käydä äänestämässä vuoden SiSuKasta, äänestyksen tulos paljastetaan myöhemmin iltamien yhteydessä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmilla meluisa mielenilmaisu
Seuraava artikkeliLentokenttäneuvottelusta on lasku, ei pöytäkirjaa