Ruuhka-aika

teija loponen

Pienten lasten vanhempien kohdalla puhutaan usein ruuhkavuosista, siitä ajanjaksosta kun lapset ovat pieniä, töissä tehdään uraa ja vapaa-ajalla harrastetaan tai vähintäänkin kuskataan lapsia harrastuksiin. Näitä ruuhkavuosiaan viettäviä asuu täälläkin runsain mitoin. Harrastusvaihtoehtoja Koillisessa riittää rutkasti niin lapsille kuin aikuisille, kuten viime viikkojen harrasteteemoistamme on saattanut havaita. Lapsia täällä on päiväkotien täydeltä ja useissa kouluissakin valitetaan ahtaudesta. Väkeä siis riittää. Ja vaikka ruuhkavuosiaan eläviä kiireisiä ihmisiä on paljon, löytyy heitäkin, joilla on aikaa ja intoa tuottaa tekemistä ja koettavaa muille – ruuhkavuosilaisillekin.

Taiteiden yönä Koillis-Helsingissä oli ilahduttavan paljon nähtävää ja koettavaa. Monet ohjelmista olivat vapaa-ehtoisten ihmisten kokoamia. Asukkailta sai kiitosta se, että nähtävää ja koettavaa oli monessa eri kaupunginosassa.

Lauantaina Jakomäessä vietettiin synttäreitä oikein arvovieraiden voimin, paikalle oli saatu kaupungin ylintä johtoa uusien ja vanhojen asukkaiden seuraksi. Jakomäki elääkin uutta tulemistaan, se uusiutuu rakennuskannaltaan ja yhteisöllisyys on taas kasvamassa. Juhlissa oli mukana niin Jakomäessä kauan asuneita, sinne takaisin muuttaneita kuin aivan uusiakin tulokkaita.

Nyt eletään tapahtumien ruuhka-aikaa. Taiteiden yön jälkeen on vuorossa sarja kaupunginosien omia tapahtumia, siis seurojen ja yhdistysten yhteisiä voimanponnistuksia lähitienoon ihmisten iloksi. Tapahtumatarjonta aiheuttaa monille valinnanvaikeutta, paljon kiinnostavaa kun olisi tarjolla monessa lähinaapurissa. Syksyisin on sama ongelma kuin keväällä toukokuussa, kaikki tapahtumat kerääntyvät muutamaan viikonloppuun ja sitten alkaa hiljaisuus. Tosin täällä tapahtumatarjontaa on aina taatusti vähintäänkin Malmitalossa. Kotiin ei tarvitse jäädä syksynkään tullen.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliSi-Su –päivänä tapahtuu aamusta lähtien
Seuraava artikkeliKertojanpuistosta tulee pientalokortteli