Malmin bussiterminaali HKL:n hallintaan

Malmin bussiterminaalialue siirtyy vuoden alusta rakennusvirastolta HKL:n hallinnoimaksi, samoin siirtyvät radan varren liityntäpysäköintipaikat. Kuva Teija Loponen

Kaupunginhallitus on päättänyt siirtää kaikkien kaupungin hallinnassa olevien liityntäpysäköintialueiden hallinnan sekä Rautatientorin ja Malmin bussiterminaalialueiden hallinnan HKL:lle ensi vuoden alusta.

Siirtojen taustalla on Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen johtokunnan esitys selkeyttää hallintaa ja vastuita keskittämällä kaikki kaupungin hallinnassa olevat autojen liityntäpysäköintialueet HKL:lle 1.1.2018 alkaen.

Ehdotukseen liittyi myös Rautatientorin ja Malmin bussiterminaalialueiden hallinnan siirto Liikennelaitokselle ja liityntäpysäköintistatuksesta luopuminen joidenkin pysäköintialueiden osalta.

Muutokseen saakka Malmi ja Rautatientori ovat olleet rakennusviraston hallinnassa ja Elielinaukio, Itäkeskus ja Herttoniemi HKL:n hallinnassa.

Hallinnan siirtoesitys koskee yhteensä 17 kaupunkiympäristötoimialan rakennukset ja yleiset alueet -palvelun hallinnoimaa autojen liityntäpysäköintialuetta pääosin junaratojen varsilla.

Polkupyörien liityntäpysäköintiä muutos koskee nyt vain niiltä osin, kun pyöräpysäköintialueet sijaitsevat nyt siirrettävillä autojen pysäköintialueilla. Muilta osin pyöräpysäköintialueiden hallintaa esitetään tarkasteltavaksi uudelleen vuonna 2018 pysäköintipaikkojen inventoinnin jälkeen.

Siirrettävien kohteiden tasearvo on noin 2,4 milj. euroa ja ylläpitokustannukset yhteensä noin 67 000 euroa vuodessa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJakomäessä mittavat 50-vuotisjuhlat
Seuraava artikkeliMalmin tornista 7