Si-Su –päivänä tapahtuu aamusta lähtien

Leikkipuisto Jalopeurassakin tapahtuu. Kuva Teija Loponen

Siltamäki-Suutarila-Töyrynummi alueen yhteistä tapahtuma- ja tapaamispäivää vietetään jälleen ensi viikon lauantaina. Tapahtumakeskuksia ovat Siltamäen liikuntapuisto, Suutarilan monitoimitalo sekä Siltamäen ostoskeskus.
-Päivä käynnistyy aamuyhdeksältä koulujen välisillä jalkapallo-otteluilla Siltamäen Liikuntapuistossa. Siellä näkee jalkapalloa, jossa pelaajat ovat reilun pelin säännöin täysillä mukana. Suutarilan Omakotiyhdistys, koulujen yhteyshenkilöt ja MPS:n tuomarit huolehtivat pelien sujuvuudesta, kertoo Si-Su-Seuran puheenjohtaja Pertti Svensson.
Asukkaatkin pääsevät pelaamaan, sillä kaikki Siltamäen suuret taloyhtiöt on haastettu ainakin yhdellä joukkueella mukaan petankkikisaan, johon osallistuu myös muita alueen yhteisöjen joukkueita. Ottelut pelataan 3-hengen joukkuein. Taloyhtiöiden vetäjät ja muuta vastuuhenkilöt huolehtivat joukkueiden kasaamisesta ja niiden ilmoittamisesta Pertti Svenssonille, pertti.svensson@kolumbus.fi, viimeistään 31.8.
Pelit käynnistyvät Suutarilan monitoimitalon hiekkapihalla kello 10, kannustusjoukkoja toivotaan mukaan. Lions club Siltamäki huolehtii kisan toteutuksesta.
Leikkipuisto Jalopeura viettää toimintansa 40-vuotisjuhlaa. Siellä tarjolla on mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmaa lapsille ja vähän vanhemmillekin. Esillä on valokuvia koko leikkipuiston toiminta-ajalta. Toteutuksesta huolehtivat leikkipuiston henkilöstön lisäksi Suutarilan kirjasto, Siltamäen Nuorisoseura ja Si-Su-Seura.

-Alueemme turvallisuus ja asukkaiden turvallisuuden tunne ovat puhuttaneet erityisesti sosiaalisessa mediassa. Ikäviltäkään ylilyönneiltä ei ole vältytty. Paras tapa hoitaa kyseisenlaisia asioita on suora keskusteluyhteys poliisin kanssa. Poliisit ovatkin tulossa keskustelemaan asukkaiden kanssa Siltamäen ostoskeskukselle Si-Su päivänä klo 10-13, ellei jotakin odottamatonta tapahdu, kertoo Svensson.

Vuoden SiSuKaS 2017 on tätä ennen valittu seitsemän kertaa. Viime vuonna valituksi tuli Siltamäen Seurakuntakodin kappalainen Martta Paijola. Kaikille sisukkaaksi valituille on ollut tärkeää huolehtia alueen ja sen asukkaiden hyvinvoinnista.

-Myös pyyteetön halu auttaa ja rakentaa alueemme yhteisöllisyyttä ja identiteettiä ovat korostuneet heidän monipuolisessa ja arvokkaassa toiminnassaan. Valintakriteerit ovat ennallaan ja alueemme asukkaat voivat osallistua SiSuKaS 2017 valintaan. Ehdokaslista on nähtävillä 28.8.2017 alkaen Suutarilan kirjastossa, alueen kaupoissa sekä Korttelituvan ilmoitustauluilla. Lista löytyy myös seuran kotisivuilta www.siltamakisuutarila.fi, opastaa puheenjohtaja.
Vuoden 2017 SiSuKaSta voi äänestää Si-Su päivänä 2.9. Siltamäen ostarilla seuran infopisteessä. Uusi SiSuKaS julkistetaan Kyläjuhlassa marraskuun 11. Suutarilan Monitoimitalolla.
Svensson muistuttaa, että alueen vapaaehtoistoimijat jakavat Si-Su-päivän ohjelmaesitteen talouksiin ennen tapahtumapäivää. Siinä painotetaan myös kaupunginosayhdistykseen liittymisen tärkeyttä.

Teija Loponen

Si-Su-päivä 2.9. klo 10-13 Siltamäki-Suutarilan alueella.

Edellinen artikkeliErän karatejaos järjestää Finnish Open Cupin
Seuraava artikkeliRuuhka-aika