Erän karatejaos järjestää Finnish Open Cupin

Mosahalli täyttyy syyskuussa kansainvälisistä karatekoista. Kuva Pariisin MM-kilpailuista. Kuva Maija Laaksonen

Tapanilassa nähdään syyskuun puolivälissä lukuisa määrä eri maiden parhaita karatekoja Finnish Open Cup –kisassa, johon osallistujat saapuvat eri puolilta Eurooppaa.

-Nyt ilmoittautuneita kilpailijoita on jo 127. Tuomareita kisassa tulee olemaan 26, heistä 14 saapuu ulkomailta, kertoo kisojen päämoottori, karatejaoksen lajipäällikkö Maija Laaksonen.

Kisojen ylituomarina toimii WKF:n ja EKF:n tuomarikomitean jäsen Pirkko Heinonen.

Mosahallissa tullaan ottelemaan kolmella tatamilla.

-Toimitsijoita ja muita vapaaehtoisia tulee olemaan 30 varmistamassa, että kaikki sujuu hyvin. Olemme saaneet apujoukkoja myös muutamista muista seuroista, Laaksonen iloitsee.

-Meillä Erällä on noin 20 aktiivikilpailijaa ja he kaikki osallistuvat kisoihin 12-19-vuotiaiden sarjoissa.

Muut kilpailijat saapuvat muun muassa Iranista, Nepalista, Turkista, Englannista, Latviasta, Liettuasta, Virosta, Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista.

Vielä lisää ilmoittautumisia odotellaan, sillä kolmella tatamilla mahtuisi ottelemaan sujuvasti lähemmäs 300 osallistujaa.

Kilpailusarjat katassa ja kumitessa ovat U12, U14, kadetit, juniorit, U21 ja seniorit. Lasten sarjoissa finaalit käydään heti karsintojen jälkeen, superfinaali pidetään illalla.

-Katsojia halliin mahtuu reilut 200 ja toivomme, että lähialueiden asukkaat lähtisivät katsomaan laadukasta urheilutapahtumaa, etenkin kun se toteutuu näin lähellä. Pääsylipun hinta tulee olemaan varsin edullinen, vain viisi euroa.

Karsintakilpailut käynnistyvät lauantaina kello 10 ja Superfinaalit kello 18.

Erän karatejaos järjestää kilpailun yhdessä Suomen Karateliiton kanssa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin torilla tarjottiin neuvontaa ja soppaa
Seuraava artikkeliSi-Su –päivänä tapahtuu aamusta lähtien