Ilmainen elektrofestari Viikin Maaherranpuistoon!

Osa Viikkiin tulevista artisteista ylärivissä vasemmalta oikealle Samlight (kuva Teemu Hartikainen), Winning Team (kuva Lars Johnson) ja Mike Anthony (kuva Aleksi Katajisto). Alarivissä DJ Nikos, Triple M ja Antonio Finn.

Viikkiläinen nuorukainen, liiketaloutta opiskeleva Matias Taavitsainen, 19, toteuttaa jo toistamiseen unelmaansa järjestää suuri voittoa tavoittelematon ilmaistapahtuma elektronisen ja pop-musiikin ystäville. Perjantaina Maaherranpuistossa voi tanssia Electronic Fields Festivalin tahdeissa.

– Nimi sopii hyvin, kun festivaalipaikka on pellon vieressä, kertoo festivaalin päätuottajana toimiva Matias Taavitsainen.

Festivaalialueena toimii Viikin kartanon vieressä on vuosi vuodelta kauniimmin kasvava Maaherranpuisto, jonka suunnitteluun ja istutuksiin kaupunki on satsannut paljon. Puisto on kuitenkin ollut yllättävän vähällä käytöllä. Viime kesänä tuli muutos, jolle seuraa nyt jatkoa.

– Viime vuonna yleisöä oli yli tuhat, ja moni ihmetteli, miksei puistossa ole aiemmin järjestetty mitään. Nyt odotetaan kolmea tuhatta kävijää.

Viime kesän onnistunutta tapahtumaa kulttuurituottajan uraakin miettinyt Taavitsainen pakersi muutaman kaverinsa kanssa ja monin paikoin yksin.

– Burn outhan siitä tuli ja tonni tappiota, hän virnistää.

Kokemus ei lannistanut, vaan viisastutti, ja tällä kertaa mukaan on saatu suurempi joukko aktiiveja, joita yhdistää innostus elektroniseen musiikkiin.

– Yksi meksikolainen arkkitehti on suunnitellut designia, on valokuvaajia, tuotantotiimiä ja ulkoistettu tekniikka. Isompi lava tulee tekniikan toimittajan kautta ja pienempi rakennetaan talkoilla. 27 esiintyjästä 25 esiintyy ilmaiseksi, Taavitsainen luettelee.

Tapahtuman järjestää yhdistys nimeltä Mushroom Forest Ry, jota Taavitsainen puheenjohtaa.

– Kasvavan yhdistyksen tavoitteena on tuottaa ilmaisia elektronisen musiikin tapahtumia. Suomessa näitä festivaaleja ei juuri ole, toisin kuin Ruotsissa. Täällä tätä pidetään nuorisomusana, vaikka monet kuuntelijat ovat aikuisia.

Tapahtumia mahdollistaa sponsoriraha. Niin Helsingin kaupunki kuin yksityiset yritykset ovat lähteneet tukemaan nuoren miehen unelmaa. Tukijoita ovat myös Pihlajamäki-Seura ja Viikki-Seura.

Taavitsainen ei päästä itseään vieläkään helpolla.

– On vähän kova kiire, kun vielä ennen festareita järjestän yhden opiskelijoille suunnatun kouluihin palaamistapahtuman varainhankintana eräässä ravintolassa.

Pirjo Pihlajamaa

Matias Taavitsaisen Maaherrranpuistoon tuottama Electronic Field Festival on Suomen suurin populaarisen elektronisen musiikin ilmaisfestivaali.
Matias Taavitsainen tuottaa festivaalia.

Electronic Fields Festival 18.8. klo 14-24, Maaherranpuisto. 27 esiintyjää. Vapaa pääsy.

EDM

  • EDM:n (electronic dance music), tarjonta Suomessa painottuu maksullisiin tapahtumiin. Suurin on Weekend Festival. Kuluttajat, musiikin tekijät ja DJ:t ovat toivoneet ilmaista festivaalia kaiken ikäisille.
  • Sitä kokeiltiin pienessä mittakaavassa Electronic Fields Festival 2016 – tapahtumassa. Se saavutti huonosta säästä huolimatta noin 50 000 sosiaalisen median silmäparia, sekä paikan päällä noin 1 200 henkilöä.
  • Tulevaa tapahtumaa on laajennettu ja monipuolistettu. Ohjelmaa on kahdella lavalla. Päälavalla pääohjelma ja kakkoslavalla esiintyy harrastelijoita non-stop-tyyliin koko päivän.
Edellinen artikkeliLentokentän ystäviltä vastaesitys hallinto-oikeudelle
Seuraava artikkeliJakomäessä siivoukseenkin liitetään taide-elämyksiä