Tapanilan Urheilutalosäätiö perusti Kipinän

Tapanilan Urheilutalosäätiö on perustanut Kipinä-rahaston, josta myönnetään tukea etenkin säätiön tiloissa liikuntaa harrastaville lapsille ja nuorille. Kuva Teija Loponen

Nuoret liikunnanharrastajat voivat jatkossa saada rahallista tukea harrastukseensa Tapanilan Urheilutalosäätiön vastaperustetusta Kipinä-rahastosta.

Kipinä-rahastolla tullaan tukemaan lasten ja nuorten liikuntaa ja tasapuolisia harrastusmahdollisuuksia.

-Tuen muodot ovat monipuoliset eikä niitä tällä hetkellä rajoiteta.

Kipinä-avustusta voi hakea vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaan, joka toteutuu pääsääntöisesti Tapanilan Urheilukeskuksen ja Puistolan Palloiluhallin tiloissa tai seurayhteistyökumppaniemme ohjauksessa, kertoo myyntipäällikkö Pia Hynynen Tapanilan Urheilukeskuksesta.

Idea rahaston perustamiseksi on urheilukeskuksen pitkäaikaisen toimitusjohtaja Matti Linnavirran, joka toimii nyt säätiön hallituksen puheenjohtajana.

-Liikunta tukee lasten ja nuorten kehitystä monin eri tavoin, ja lapsena aloitettu liikuntaharrastus on paras keino motivoida myös aikuisiän liikuntaan. Liikunnan avulla voidaan estää syrjäytymistä ja tukea tärkeiden liikuntataitojen lisäksi myös vuorovaikutustaitoja ja reilun perin henkeä. Urheilutalosäätiön toiminta pohjautuu vahvasti näiden ajatusten tukemiselle, Linnavirta taustoittaa.

Urheilutalosäätiön hallitus on myöntänyt rahaston ensimmäiselle toimintavuodelle 20 000 euroa. Käytännössä tukea voi hakea esimerkiksi kausimaksuihin, valmentajakustannuksiin tai tilavuokriin.

-Kipinä-avustusta voidaan myöntää niin yksilöliikuntaan kuin ryhmien liikuntaan liikuntatiloja tarjoamalla, omalla kurssitarjonnallamme tai seurojen järjestämien kausimaksujen kautta, opastaa Linnavirta.

-Tuemme myös tilojamme vuokraavia seuroja mahdollistaaksemme heidän toiminnan jatkamisen lasten ja nuorten parissa.

Tapanilan Erän toiminnanjohtaja Kristiina Liikanen pitää ideaa Kipinä-rahastosta erinomaisena ja uskoo, että sille tulee kyllä kysyntää.

-Meillä jaostot toimivat hyvin itsenäisesti ja niiden sisällä tiedetään parhaiten keille tuki voisi olla tarpeen. Välitämme rahastosta tiedon jaostoillemme ja he jakavat sitä eteenpäin, Liikanen toteaa.

Toiminnanjohtaja Liikanen arvelee, että myös lähellä huippua olevilla nuorilla voisi olla suurtakin tarvetta tuelle ennen kuin pääsevät liittotukien asteelle.

Tukea myönnetään kerran vuodessa. Ensimmäinen hakuaika päättyy 15.9.2017. Tuen myöntämisestä päättää säätiön hallitus.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan taivaan alla yleisömenestys
Seuraava artikkeliTalkooväelle riitti töitä