Tapanilan taivaan alla yleisömenestys

Reipas sadekuuro ajoi välillä väen katosten alle suojaan, mutta pois ei lähdetty. Nähtävää ja juttuseuraa riitti kaikille. Kuva Teija Loponen

Tapanilan vanhan alakoulun pihalle kertyi lauantai-iltana sankka joukko kyläläisiä – selvästi edellisvuotta enemmän. Ohjelmaa ja esityksiä riitti koko illalle ja halukkaat pääsivät myös tutkailemaan toivottavasti pian Tapanilan Kylätilayhdistyksen käyttöön siirtyvää vanhaa koulua.

Musiikkia, teatteria, sirkustemppuja, ruokaa ja juomaa, siitä on mukavat iltamat tehty. Tapanilan Kylätilayhdistyksen järjestämään tapahtumaan Veljestenpihan alakoululle vaelsi niin aikuisia kuin lapsiakin pitkin lauantai-iltaa. Monilla tenavilla oli mukana keppihevonen, sillä mosalaisten näppärä ja aina valmis puuhamies Ponu Ormio oli väsännyt pihalle hienon keppariradan esteineen.

Väkeä oli kehotettu ottamaan omat tuolit mukaan ja omat virvokkeetkin oli sallittu, vaikka paikalla oli myös Kylätilayhdistyksen toimesta kahvia, pullaa ja muita herkkuja sekä Julian pitopalvelun keittämää lohisoppaa.

Ohjelmassa oli huomioitu niin lapset kuin aikuiset ja esiintymisvuoroja olikin varattu reippaasti. Hyvästä ohjelmasta huolimatta monien mielestä parasta tuntui olevan naapureiden ja tuttujen tapaaminen kesälomatauon jälkeen. Sivusta seurattuna vilkkaat keskustelut liittyivät niin lomakokemuksiin, koulun alkamiseen, harrastusten pohtimiseen ja vanhan koulurakennuksen tulevaisuuteen. Sille oli jo monenlaisia toiveita ja illankin aikana jokunen kävi katsastamassa tiloja vähän sillä silmällä, että niissä voisi itsekin ehkä jatkossa toimia.

Kylätilayhdistyksen väki saattoi illan mittaan katsoa tyytyväisenä ympärilleen, runsaslukuisesti paikalle tulleet tapanilalaiset ovat ottaneet asian omakseen ja tukevat vahvasti hanketta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan kävelykierroksella mukana viisi valtuutettua, ministeri ja alueen arkkitehti
Seuraava artikkeliTapanilan Urheilutalosäätiö perusti Kipinän