Se alkaa taas

teija loponen

Huomenna torstaina käynnistyvät koulut. Nyt alkava opinpolku on jännää aikaa etenkin koulutiensä aloittaville. Ensiluokkalaiset odottavat innolla mitä kaikkea koulussa oppivat. Osalle voi paikallaan istuminen tuottaa alkuun ongelmia, toinen taas saattaa kaivata kodin rauhallisempaa ympäristöä ja joku ihmetellä koulun vessoja, joihin mennäänkin ulkokautta sisään. Koillisessa kun on paljon vanhoja koulurakennuksia, joissa on omat ihanuutensa ja erikoisuutensa. Koulutielle lähtevillä on paljon muutakin opeteltavaa kuin se, mitä opettaja antaa tehtäväksi. Kouluun pitää oppia kulkemaan ihan itse, koulutarvikkeet pitää muistaa ottaa mukaan ja samoin säähän sopiva varustus.

Valtaosa vanhemmista yrittää järjestää ainakin ensimmäiseksi viikoksi lomaa ekaluokkalaisen kouluun saattamista varten. MLL Tapaninkylä on jälleen mukana suojatiepäivystyksessä koulujen alkaessa. Heillä on tavoitteena on toteuttaa suojatiepäivystys kahtena ensimmäisenä kouluaamuna Siltamäen, Suutarilan, Tapanilan ja Töyrynummen ala-asteilla. Samoin kerää Puistolan MLL suojatiepäivystäjiä. Suojatiepäivystyksessä vapaaehtoiset päivystävät heijastinliivit yllään koulujen läheisyydessä lasten saapuessa kouluun. Näin pyritään kiinnittämään tiellä liikkuvien huomio ja varmistamaan koululaisten turvallinen kadunylitys. Koulujen alkua kun ei autoilija välttämättä muista, ellei itsellä ole kouluikäisiä lapsia. Helsingin suomenkielisissä kouluissa lukuvuosi pyörähtää käyntiin torstaina, ruotsinkielisillä vasta 15.8. Vastaavasti syyslomaa on lokakuun puolivälissä suomenkielisissä kouluissa viisi päivää ja ruotsinkielisissä vain kaksi.

Elokuun myötä jatkuu myös paikallislehtemme ilmestyminen kesätauon jälkeen. Kiitokset kesälomamme aikana tulleista vinkeistä ja viesteistä, teemme niistä mahdollisuuksien mukaan juttuja. Kesäkauden hiipuminen tietää myös erilaisten harrastusten käynnistymistä. Tässä ja muutamassa seuraavassa numerossamme on harrasteteemat, joista voi hyvinkin löytää itselleen kivan uuden harrastuksen. Kiinnostaisiko liikunta, kädentaidot tai musiikki? Tutki tarjontaa!

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLomatauko!
Seuraava artikkeliMalmin peruskoulu sai muraalin