Yölinjasta 72N tulee 61N, linja 76N lakkautetaan

Linja 57 jatkaa ennallaan, mutta yölinjalle tulee uusi 78N.

Koillis-Helsingin bussilinjaston radikaalit muutokset koskevat päivälinjojen lisäksi myös yölinjoja ja lähibusseja.

Elokuun 14. päivä tapahtuvassa muutoksessa yölinjat 61N, 74N, 77N, 78N, 79N ja 717N liikennöivät perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä kello 23.30–4.30 välillä. Viikon muina öinä yöbussit kulkevat kello 23.30–1.30 välillä.

Linjasta 61N tulee lakkautettavan yölinjan 72N korvaaja. Reitti on Rautatientori-Oulunkylä-Pukinmäki-Siltakyläntie-Töyrynummi.

Verrattuna linjaan 72N näkyy reittimuutoksia Tapaninvainion, Siltamäen ja Töyrynummen alueilla. Suutarilaan uudella yöbussilla ei pääse lainkaan, sillä päätepysäkin paikka siirtyy Töyrynummelle. Linja ajaa keskustan suuntaan Pukinmäen ja Oulunkylän kautta.

Yölinjan 73N reitti ei muutu, vaan se on jatkossakin Rautatientori-Malmi-Puistola-Ala-Tikkurila. 73N liikennöi joka yö puolen tunnin välein kello 23.30–1.30 välillä.

Yölinjan 74N reitti on sama kuin päivällä liikennöivällä 74:llä muuten, paitsi että eteläpäässä päätepysäkki siirtyy Hakaniemestä Rautatientorille. Koko reitti on Rautatientori–Malmi–Tapanila–Puistola–Heikinlaakso.

Yölinja 76N lakkautetaan. Linjan käyttäjille suositetaan jatkossa linjoja 74N ja 77N.

Yölinjan 77N reitti on Rautatientori–Arabia–Malmi–Jakomäki. Bussi ajaa Rautatientorilta Malmille linjan 71 reittiä ja siitä edelleen Sepänmäen, Tattariharjun ja Alppikylän kautta Jakomäkeen.

Yölinja 78N ajaa nykyisen linjan 68 reittiä Arabian kautta. Reitti on Rautatientori–Arabia–Viikki–Latokartano.

Yölinjan 79N on uusi linja, jonka reitti on Rautatientori–Malmi–Siltamäki–Puistola. Linja korvaa linjalta 72N poistuvia osuuksia.

 

Uudet lähibussit ovat 603, 701, 702 ja 704

HSL muuttaa myös lähibussien reittejä. Muutoksilla pyritään tarjoamaan palvelua alueilla, joissa asukkaiden kävelymatkat pitenevät koko koillisen linjaston muutosten jälkeen.

Samalla toteutuu jokunen asiakkaiden toivomista reittimuutoksista. Lisäksi lähibussien palvelu poistuu joiltain hyvin vähän käytetyiltä reittiosuuksilta.

Linja 603 Malmilta Paloheinään

Reitti on Malmin sairaala–Malmi–Oulunkylä–Koskela–Käpylä–Maunula–Pakila–Paloheinä.

Linjan reitti lyhenee hieman Paloheinässä, koska päätepysäkki siirtyy vähäisen käytön takia Paloheinän majalta linjan 63 kääntöpaikalle. Toisesta päästä reitti pitenee, kun Ala-Malmin torilta jatketaan Malmin sairaalalle.

Linja 701=703+701 Viikistä Siltamäkeen

Linjat 701 ja 703 yhdistyvät linjaksi 701. Reitti on Viikki–Pihlajisto–Pihlajamäki–Malmi–Töyrynummi–Suutarila–Siltamäki. Linja tarjoaa Töyrynummella yhteyksiä Yrttimaantielle, missä muu bussiliikenne vähenee. Linjan reitti suoristuu Tapaninvainiossa, jonne menee jatkossa linja 702.

702=705+702 Jakomäestä Savelaan

Linjat 702 ja 705 yhdistyvät linjaksi 702. Reitti on Jakomäki–Puistola–Fallkulla–Ormuspelto–Malmi–Tapaninvainio–Pukinmäki–Savela.

Reittiä oikaistaan vanhan linjan 705 reittiin nähden Puistolassa, jossa lähibussi ei enää käy pääradan länsipuolella. Linja kulkee kuitenkin Puistolan aseman vierestä radan itäpuolella, mistä on HSL;n mielestä lyhyt kävelymatka myös muihin Puistolan aseman ympäristön palveluihin. Reitti suoristuu myös Heikinlaaksossa, josta muutokset parantavat normaaleja bussiyhteyksiä Malmille. Reitti ulottuu Alppikylään ja sieltä aina Jakomäen pohjoisosaan Mätästielle asti.

Linja 704 Malmilta Sepänmäkeen

Uusi aamu- ja iltaruuhkalinja 704 palvelee liityntäyhteyksiä Malmin asemalta Ala-Malmin koillisosaan Vilppulantien ympäristöön, josta poistuu tavanomainen bussiliikenne. Lisäksi linja palvelee linjan 69 (Kamppi–Jakomäki) ohella liityntäyhteyksiä Nallenmäen alueelle.

Pirjo Pihlajamaa

 

Edellinen artikkeliOsakeanti käynnistää Tapanilan kentän saamisen ympärivuotiseksi
Seuraava artikkeliKoillisen valkoiset linnut Berliinin Olympiastadionilla