Koillisen valkoiset linnut Berliinin Olympiastadionilla

Suomen Valkea lintu Berlliinin Olympiastadionilla. Kuva Maarit Ahola

Koreografi Riikka Virkajärvi-Johnsonin Valkea lintu-kenttäohjelma esitettiin 6. kesäkuuta Berliinin Turnfest-voimistelun suurtapahtuman gaalassa. Paikkana oli historiallinen ja vaikuttava Berliinin stadion. Paikalla oli 55.000 katsojaa ja esiintymässä myös täkäläisiä naisvoimistelijoita.
Saksalaiset vaikuttuivat Valkea Lintu-kenttäohjelmasta Helsingin Gymnaestradassa kesällä 2015 ja Saksan Voimisteluliitto kutsui suomalaiset esiintymään Stadion Gaalaan.  Mukana Saksassa oli 550 suomalaisvoimistelijaa.

Koillishelsinkiläiset voimistelijat olivat hyvin edustettuina. Helsingin Jyryn ja Tapanilan Erän naiset esiintyivät hymyillen joutsenten rooleissa joutsenmaisine liikkeineen ja liehuvine hihoineen. Tapanilan Erän naisia oli mukana 11.

Turnfest-tapahtumalle toi lisäarvokkuutta gaalan avauspuheen pitänyt Saksan liittokansleri Angela Merkel.  Valkea lintu Lintu sai kiitosta Angela Merkeliltä ja lukuisilta paikallisilta.

Kevään harjoitukset 47 kotiseurassa ja näyttävä esitys Nightwishin kappaleen Meadows of Heaven siivittämänä kolmen yhteisharjoituksen jälkeen olikin huima suoritus.

-Ohjelmamme erottui edukseen ja se sai vaikuttavuudellaan yleisön ensin mykistyneen hiljaiseksi; loppumuodostelmassa suomalaisnaisten lentoon lähtevä lintukuvio sai yleisöltä suuret suosion osoitukset,  kertoo tapanilaisryhmän voimistelija ja koordinaattori, Ines Antti-Poika.

Koillisen naisvoimistelijoissa oli mukana sekä ensikertalaisia että kokeneempia Valkean linnun esittäjiä. Nina Laaksonen oli mukana myös kesällä 2015 Helsingin Gymnaestradassa Olympiastadionilla.
-Harjoittelu ja esiintyminen Valkea Lintu -ohjelmassa oli molempina kertoina kiehtovaa ja hauskaa. Oli kiva huomata, että Berliinissä näkyi tuttuja naamoja parin vuoden takaa. On jännä miten et itse kentällä ollessasi oikein hahmota miltä kokonaisuus näyttää, mutta yleisön reaktiot kertovat kyllä milloin kuviot osuvat kohdalleen,  Laaksonen pohtii.

Esiintyminen Berliiniin Olympiastadionilla jokaiselle ”tapahtuu vain kerran elämässä” elämys. Matkaohjelmaan kuului yhteisiä harjoituksia stadionilla kahtena päivänä sekä varsinainen tiistai-illan gaalaesiintyminen.

-Berliinin stadion on valtava kompleksi joka hohkaa vahvaa historiaa mutta ollen kuitenkin samalla moderni ja siisti. Stadionin rakenteet ja tunnelma itse gaalassa tekivät minuun syvän vaikutuksen, Laaksonen kertoo.
Kahdeksanpäiväinen Saksan Voimisteluliiton järjestämä Turnfest 2017 näkyi kaikkialla kaupungissa monipuolisina ja lukuisina esityksinä, kilpailuina, voimistelulajien kokeilupaikkoina, seminaareina, näyttelyinä ja iloisina osallistujina ikään kuin Berliini olisi ollut valtava kilpailu- ja näytösareena. Lasten liikunta oli tapahtuman erityisteema. Tapahtumassa nähtiin 80.000 voimistelijaa.
Henna Tarjanne-Lekola
Maarit Ahola

Edellinen artikkeliYölinjasta 72N tulee 61N, linja 76N lakkautetaan
Seuraava artikkeliPlaya de Puksu liikuttaa nuoria