Helsinki-päivä 2017: Musiikkia, muistoja ja liikuntaa

Vanha mies ja vanha Graham –merkkinen auto tien laidalla Malmin tai Puistolan seudulla. Kuva Simo Rista

Helsinki-päivään Koillis-Helsingissä mahtuu tuttuja juttuja ja paljon ihan uuttakin ohjelmaa. Tekemistä on Jakomäessä, Malmilla ja Puistolassa.

Ala-Malmin torilla pääsee istuttamaan kukkia ja viihtymään Stadin Juhlaorkesterin soiton parissa kello 12 alkaen. Lisäksi voi piirtää katuliiduilla taidetta kivetykseen tai askarrella kassityöpajassa.

Kirjasto on mukana Helsinki-touhuissa järjestäen tiloihinsa aineistonäyttelyjä kuten puutarha-, istutus-, viljely-, kompostointi-, yms. kirjoja ja muuta materiaalia.

13-henkinen Stadin Juhlaorkesteri esiintyy laajalla ohjelmistolla. Moniääninen laulu mahdollistaa kaiken maailman musiikin esittämisen ja myös rytmimusiikin eri asennoissa. Bändin solisteina ovat Timo Turpeinen, Merikukka Kiviharju, Oskari Martimo (kitara), Ousman Danso ja Joska Josafat, kapellimestarina ja koskettimissa Mikko Rintanen, toisena kosketinsoittajana Jiipee Nyman, saksofonissa Sirpa Suomalainen, kitarassa Puka Oinonen, bassossa Tero Siitonen, lyömäsoittimissa Cherif Cissokho ja rummuissa Tom Njekljudow.

Ala-Malmin torilla Helsinki-päivää vietetään kello 10–13 välillä

Jakomäessä ohjelma on varsin liikuntapainotteista.

Leikkipuistohulinat käynnistyvät Huokopolku 2:ssa kello 10 jatkuen pari tuntia. Koko perheen mukava yhteinen liikunnallinen tapahtuma Jakomäen leikkipuistossa tarjoaa hyppimistä, juoksemista, temppuilua ja eri maila- ja pallopelien peluuta.

Nuorten FunDay koittaa kello 13-15, osoitteena tuttu Huokotie 5.

Jakomäen liikuntapuiston FunDayn ohjelmassa on yläkouluikäisille lajikokeiluja, pelimahdollisuuksia, rentoa meininkiä ja musiikkia.

Nuorten tapahtumaa seuraa samassa paikassa kaiken ikäisten ulkoilmaliikuntatapahtuma kello 17-19.

Jakomäen liikuntapuistossa voi testata pomppupatjalla pomppimista, osallistua erilaisiin lajikokeiluihin ja urheilulliseen hauskanpitoon sekä puistojumppaan kello 18-18.50.

Lehden seikkailu on tanssiteatteria lapsiperheille Jakomäen kirjastossa kello 9-18 välillä yhteistyössä NotaBene duetin kanssa.

Lehden seikkailu on interaktiivinen tanssiteatteriesitys ja tanssityöpaja lapsille ja lapsiperheille.

Kello 9 on kirjastossa ensimmäinen näytös ja työpaja päiväkotiryhmille sekä lapsiperheille, samoin kello 13 ja työpaja ja illansuussa kello 17 järjestetään esitys ja työpajat kolmannen kerran, nyt alueen lapsiperheille.

Yhden esityksen kesto työpajan kanssa on noin 50 minuuttia.

Klo 9 ja 13 esitykseen tulee ilmoittautua ennakkoon sähköpostitse jakomaen_kirjasto@hel.fi.  Klo 17 on avoimet ovet eli ei ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Esitykseen mahtuu noin 45 katsojaa, tanssityöpajaan mahtuu kerrallaan 25 osallistujaa.

100 vuotta helsinkiläisiä muistoja on aiheena Malmilla Syystien palvelukeskuksessa Takaniitynkujalla.

Palvelukeskuksen asiakkaat, heidän omaisensa ja lähiympäristön asukkaat toivotaan mukaan tekemään yhdessä Helsinki-aiheisia postikortteja ja jakamaan muistojaan ja tarinoitaan.

Postikorttipajassa käytetään kuvia Helsingin kaupunginmuseon vapaasti käytettävissä olevista valokuvakokoelmista. Kokoelmista löytyy kuvia koko itsenäisen Suomen historian ajalta. Kuvien kautta palvelukeskuksen asiakkaat saavat mahdollisuuden muistella ja kertoa Helsinkiin liittyviä tarinoitaan muille osallistujille. Tilaisuuden jälkeen postikortit asetetaan palvelukeskuksen tiloihin näytteille kaikkien ihailtavaksi.

Postikortti– työpajassa kohtaavat maanantaina kello 13-15 sukupolvet ja muistoja jaetaan niin kuvien kuin tarinoiden kautta. Järjestäjänä on Taija Ala-Vannesluoma yhteistyössä Syystien palvelukeskuksen kanssa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMaahiset koetteli 7.-luokkalaisten erätaitoja Maunulassa
Seuraava artikkeliMaSu08 koripalloretkellä Tartossa