Erän karatejaoksella suurponnistus edessä: Finnish Open Cup Tapanilassa

Mosahalli täyttyy syyskuussa karatekoista. Kuva Lahden salikilpailuista. Kuva Juuso Kenkkilä

Erän karaten Maija Laaksonen ja kymmenen vapaaehtoista ovat jo vuoden ajan tehneet töitä syyskuussa toteutuvien karaten suurkisojen parissa. Osallistujia Mosahallissa pidettäviin kilpailuihin tulee eri puolilta Eurooppaa.

Syyskuun puolivälissä Mosahalli muuttuu karaten kisakeskukseksi, jossa otellaan yhtä aikaa kolmella tatamilla. Ne saadaan lainaksi muilta seuroilta. Tekniikka tulee Karateliitolta, Sportdata mahdollistaa reaaliaikaiset näytöt ja tulosten päivittymisen nettiin samana päivänä.

-Eräläisillä on suurkisojen järjestämisestä jo kokemusta, sillä meiltä oli väkeä mukana järjestämässä 2003 Urheilutalolla pidettyjä kisoja ja myös Tampereella. Lisäksi meillä on todellinen konkarikisajärjestäjä Tiina Boström, joka nyt kouluttaakin kaikki kisojemme toimitsijat, lajipäällikkö Maija Laaksonen iloitsee.

Kymmenen hengen tiimille on jaettu kullekin omat vastuualueet, joita he varsin itsenäisesti hoitavat. Varsinaisena H-hetkenä vapaaehtoisia on mukana viitisenkymmentä, heitä tulee oman seuran jäsenten lisäksi muista seuroista ja harrastajien vanhemmista.

-Meillä Erällä on noin 20 aktiivikilpailijaa ja he kaikki osallistuvat kisoihin 12-19-vuotiaiden sarjoissa. Heitä emme tietenkään vastuuta silloin töihin, Laaksonen huomauttaa.

Finnish Open Cupiin on saatu tuomareita Englannista, Ruotsista, Ranskasta ja Virosta, Venäjältäkin saattaa tulla.

-Kaikkiaan meillä on 14 ulkomaista tuomaria mukana. Nyt jännitämme paljonko kilpailijoita ilmoittautuu. Kolmellasadalla kilpailijalla kolme tatamia riittää hyvin. Samaten pieni jännityksen aihe on yleisömäärä, katsojia halliin mahtuu reilut 200 ja vähintään sata maksanutta asiakasta pitäisi saada kulut peittämään, Maija Laaksonen on laskeskellut.

Lipun hinta ei tule päätä palelemaan, se on vain viisi euroa.

-Ulkolaisia kilpailijoita olemme houkutelleet mukaan aina kun olemme käyneet kansainvälisissä kisoissa. Suomalaiset seurat löytävät kisat näppärästi tuon Sportdatan kautta.

Lauantain kisapäivästä tulee varmasti jännittävä.

-Lasten sarjoissa finaalit käydään heti karsintojen jälkeen, superfinaali on sitten illalla, Laaksonen avaa Finnish Open Cup -kisapäivän kulkua.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliSuuri juhlaleiri pidetään tutussa saaressa
Seuraava artikkeliTalokeskus lähti, tilalle varastotilaa