Koudan ja raitin kouluilla 5 miljoonan rahatarve

Esa Toivonen
Isännöitsijä Esa Toivonen tarvitsisi 5 miljoonaa saattaakseen Puistolan koulut turvallisiksi ja kuntoon. Kuva Seppo Posti

Kiinteistöviraston Tilakeskuksen tekninen isännöitsijä Esa Toivonen räväytti kovan rahatarpeen Tenavatien koulukeskustelussa.

Koudantiellä Puistolan peruskoulun uudisosan rakennus on alaosastaan metrin korkeudelta sädesienen vallassa. Toivosen mukaan sädesienen poistamiseen vaadittavalla julkisivuremontilla on 4.5 miljoonan hintalappu.

Lisäksi Puistolan raitin koulukiinteistön salaojituksen toteutukseen tarvitaan 900 000 euroa. Näin Puistolan koulukiinteistöjen korjauksiin on reipas viiden miljoonan rahantarve.

Kaukana ei ole rehtori Harri Reinikaisen esittämän laskelman toteutuminen Koudantien peruskoulukiinteistön ja Tenavatien välillä. Rehtori kertoi, että Tenavatien jyhkeään koulukiinteistöön mahtuu väistötilakäytössä 14 luokkaa.

Sädesieneen on suhtauduttava tosissaan. Hengitysliiton mukaan sädesienet ovat maaperän bakteereja, jotka kasvattavat rihmastoja ja itiöitä. Sädesieni voi aiheuttaa harvinaista infektiotautia, aktinomykoosia sekä hengitystieoireita, iho- ja silmä-ärsytystä sekä väsymystä.

Heimo Laaksonen

Lisää aiheesta: Puistolan Tenavatien koulurakennus halutaan pois myyntilistoilta

Edellinen artikkeliPuistolan Tenavatien koulurakennus halutaan pois myyntilistoilta
Seuraava artikkeliMaatullinpuiston ja Siltalanpuiston omakotitalotontit arvotaan