KimalaisCupissa koettiin ulkoilun iloa – säästä riippumatta

MPS:n tarjoamat grillimakkarat ja munkit maistuivat pelaajille, jotka saivat kokea niin auringonpaistetta kuin raekuuronkin. Kuvat Jyrki Saulo

Malmin Palloseura järjesti huhtikuun lopussa perinteisen KimalaisCup -päiväkotiturnauksen Tapulikaupungin urheilupuistossa. KimalaisCup järjestettiin jo kahdettatoista kertaa.

MPS:n järjestämä tapahtuma kasvaa joka vuosi, tällä kertaan mukaan ilmoittautui peräti 55 joukkuetta 32:sta koillisen alueen päiväkodista. Se tarkoitti aika tasan 1000 osallistujaa.

Liikuntavirasto rakensi kädenojennuksena Tapulin urheilupuistoon tänäkin vuonna 12 nappulakenttää, joilla aamupäivän aikana pelattiin huima määrä, 83 ottelua. Tärkeintä ei ollut voitto, vaan reipas liikunta ja ulkoilu pallon parissa. Pelinohjaajina toimivat MPS:n junioripelaajat.

Tänä vuonna tapahtumassa haluttiin juhlistaa Suomen 100-vuotista taivalta, jonka kunniaksi joukkueet olivat etukäteen tehneet synttärisankarille suurikokoisia onnittelukortteja. Ne kiinnitettiin pelien ajaksi tapahtumapaikalle ja myöhemmin kortit luovutetaan valtiovallan edustajille. Juhlavuoden kunniaksi muodostettiin myös itsenäisyyden juhlapiiri ja laulettiin yhdessä Maamme-laulu.

-Osa KimalaisCupin riemua ovat joukkueiden nimet. Tänä vuonna niissä etsittiin Suomi100-henkeä ja kentillä pelasivatkin muun muassa Jäkälän Karhuleijonat ja Tuntematon Sotilas, Kanelin Suomisalama-tiimi, Klaaran Seitsemän Veljestä, Kotilon Väinämöisen Lohikäärmeet, Longinojan Karjalanpiirakat, Mintun Suomen Sataset, Markat ja 100 Suomisalamaa, Nurkan Lujat Louhet, Suurmetsän Suomen Nopeimmat Kotkat, Tapanilan Sinivalkoiset Ninjat ja Ainutlaatuiset Ahmat sekä Vihtorin Suomen Ihmiset, kertoo tapahtuman tiedottaja Annukka Ahjopalo MPS:stä.
Järjestäjät haluavat jatkossakin kannustaa päiväkoteja liikuttamaan lapsia jalkapallon parissa, ja siksi jokainen päiväkoti sai mukaansa jalkapallon. Lisäksi pelaajat saivat vappuilmapallot ja oman joukkueen kuvalla varustetut kunniakirjat. Joukkuevalokuvaus oli sekin jälleen tärkeä osa monipuolisen KimalaisCupin ohjelmaa.

Teija Loponen

Pelaajat pysyivät lämpiminä Kengurumeiningin musiikin tahdittamana, Raksun talli hoiti äänentoistot.
Pelaajat pysyivät lämpiminä Kengurumeiningin musiikin tahdittamana, Raksun talli hoiti äänentoistot.