Ensimmäinen askel kohti MM-kisoja

Minetit Elite keräsi Metso-ohjelmallaan huimat pisteet. Kuva Carita Berg

Vapun alla kisattiin Tampereella joukkuevoimistelun Suomen Cupin ja Junior Cupin toiset osakilpailut. Samalla käynnistyi karsinta kisapaikoista toukokuun lopussa Helsingissä käytäviin MM-kilpailuihin.

Niin naisten kuin junioreidenkin sarjoissa kisapaikan lunastaa neljä eniten karsintapisteitä kerännyttä joukkuetta. Lopullisesti Suomen edustajat selviävät Jyväskylän SM-kisojen jälkeen.

Juniorisarjassa seurayhteistyöjoukkueet Tapanilan Erä, SC Vantaa ja Tampereen Voimistelijat, Minetit Elite ja Minetit Elite United ottivat ensimmäiset askeleet kohti MM-kisamattoa. Juniorisarjan voittoon voimisteli Minetit Elite Metso-ohjelmallaan, keräten pisteitä huimat 19.05. Pisteet sisälsivät myös taiteellisen bonuksen. Myös Minetit Elite United onnistui hienosti keräten yhteispisteet 16.95  sijoittuen kolmanneksi.

Molempien kokoonpanojen ohjelman on laatinut koreografi Antton Laine ja joukkueet ovat harjoitelleet ahkerasti parikymmentä tuntia viikoittain vuoroin Tapanilassa, Vantaalla ja Tampereella. Kova työ palkittiin taas ja tiukka harjoittelu jatkuu kohti MM-kisoja. Ne ovat molempien kokoonpanojen tavoitteena. Tällä hetkellä niin Minetit Elite kuin Minetit Elite Unitedkin ovat vahvasti matkalla kotikisoihin, mutta lopullisesti paikat jaetaan SM-kisojen menestyksen perusteella. Kisapaikassa ovat kiinni myös Tampereella toiseksi sijoittunut OVO Junior Team ja kisan neljäs PNV:n Gloria Jr. Viidentenä oleva VVS:n Team Vantaa Junior kärkkyy myös himoittua edustuspaikkaa kotikisoihin.

Naisten sarjan kärkinelikko ensimmäisen karsintakisan jälkeen on TV:n Minetit, OVO Team, VVS:n Team Vantaa ja JNV:n Sirius. Viidennen sijan jakavat PNV:n Gloria ja OVO:n Team Esport ovat niinikään mukana taistelussa kisapaikoista.

Tampereella kisattiin myös lasten sarjoissa Finlandia Open-kilpailu, jonka 12-14 SM-sarjan voitti odotetusti seurayhteistyöjoukkue Elite Pre Jr pistein 18.35. Prennujen upea kausi huipentuu Jyväskylän SM-kisoihin, jossa joukkuetta voidaan pitää selkeänä ennakkosuosikkina 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa.

Lauri Järvinen