Partiolaiset aikamatkalla Viikissä ja paraatissa Senaatintorilla

Koudat toimivat Puistolassa ja Tapanilassa. Kuva Teija Loponen

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin partiotaitojen kevätmestaruuksista miteltiin Viikin pelloilla ja Hallainvuoren maastossa viime lauantaina.  Sunnuntaina kokoonnuttiin Senaatintorille, josta marssittiin Kansalaistorille.

Koko päivän kestäneeseen Aikamatka-Törmä-kilpailuun osallistui 113 kisavartiota neljässä eri sarjassa. Pääosin 10–15-vuotiaat kisaajat kulkivat suunnistaen reitin, jonka varrelta löytyi kymmenkunta tehtävärastia.

Tänä vuonna kisan teemana oli aikamatka satavuotiaan Suomen historiaan: eräs kilpailutehtävistä oli olympiatulen sytytys, toisaalla taas testattiin taitoja kännykänheitossa sekä matopelin pelaamisessa.

– Hauskin tehtävä oli ensiapurastilla, kertoo 10–12-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Luka Varttala. Siellä kisaajien tehtävänä oli auttaa sääreensä kuokkinutta Jussia.

-Meidän vartiolla meni se tosi hyvin, osattiin tehdä paineside ja soittaa apua oikein.

Kilpailua mahdollistamassa oli noin 200 nuorta ja aikuista vapaaehtoista. Suuri osa heistä oli partiolaisia Koillis-Helsingin alueelta, jonka lippukunnilla järjestelyvastuu tämän vuoden kisassa oli. Suunnittelijoiden ydinjoukko työsti tapahtumaa noin vuoden ajan.

Hullut suomalaiset -nimisellä rastilla muun muassa rakennettiin retkeilytarvikkeista hätäpaarit.

– Mukavinta oli nähdä, miten nuoretkin kisaajat tekivät saumatonta yhteistyötä haastavaa tehtävää tehdessään, kertoo rastia järjestämässä ollut 16-vuotias Mette Helin.

– Raekuurotkaan eivät haitanneet kisaajien menoa, hän jatkaa.

Neljän kilpailusarjan voittajavartiot tulivat Leppävaaran Korvenkävijät-, Mäntsälän Metsäkävyt-, Siuntion Koskikarat- ja Laajalahden Eräveikot -lippukunnista.

Kilpailu oli osa kansallista Partioviikkoa, jonka huipensi 23.4.2017 Helsingin keskustassa järjestetty partioparaati. Kohtaamiseksi nimettyyn paraatiin osallistui yli 3 000 partiolaista pääkaupunkiseudulta ja muualta Uudeltamaalta.