Anne Frankin unelmia

Anne Frankin unelmat päättyvät siihen, että sotilaat löytävät piilottelevan perheen.

Pukinmäen Teatterikoulun pienoisnäytelmä kertoo juutalaisvainoa piileskelevästä nuoresta Anne Frankista tämän eri ikävaiheissa. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta Anne Frankin päiväkirjan julkaisemisesta.

Anne Frank kirjoitti elämänsä vaiheet päiväkirjaansa, jolle hän uskoutui kuin ystävälle syvimmistä ajatuksistaan ja toiveistaan.

Unelmiensa avulla Anne pääsi pakenemaan rajoitetun elämänsä yksitoikkoisuutta, jatkuvaa pelkoa ja ympäröivää epätietoisuutta huomisesta. Välillä hän haaveili kirjailijan ammatista, välillä filmitähden urasta.

Pukinmäen Taidekoulun näytelmä perustuu osittain Anne Frankin päiväkirjan teksteihin. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Pukinmäen Taidetalon johtaja Sirpa Kivilaakso sekä Marika Sampo-Utriainen.

-Itse näen vahvaa yhteyttä Anne Frankin ja nykypäivän pakolaisten välillä. Anne perheineen sai kokea samaa kuin monet turvapaikanhakijat, eristämistä ja elinympäristön rajoittamista sekä epätietoisuutta tulevasta ja myös pelkoa, kuvailee Sirpa Kivilaakso.

Kivilaakso myös muistuttaa uudesta tutkimustiedosta, jonka mukaan Anne Frankin isän veli ehti Yhdysvaltoihin turvaan, mutta vain kaksi viikkoa ennen Anne Frankin perheen muuttoaikeita USA sulki rajansa juutalaisilta. Pelastuminen oli pienestä kiinni.

Anne Frankin unelmien rooleissa nähdään Pukinmäen Taidekoulujen oppilaita. Esiintyjät ovat 17-21 -vuotiaita tyttöjä.

Näytelmän on ohjannut Pukinmäen Teatterikoulun opettaja Vilma Salmi ja lavastus + valaistus ovat Pekka Mattilan käsialaa.

Näytelmä ei sisällä pelottavia kohtauksia, mutta sopii paremmin yläasteikäisille.

Pukinmäen sirkuskoululla on Malmitalolla myös perinteiset kevätsirkusesitykset, joissa nähdään eri ikäisten sirkuskoululaisten esityksiä.

Kevätsirkus Matto nähdään perjantaina 28.4. kello 18 ja esityksessä on Suomen juhlavuoden kunniaksi mukana perinteikkäitä suomalaisia räsymattoja. Mattojen kanssa esiintyvät sirkuskoulun edistyneimmät oppilaat.

Perinteinen Kevätsirkus, jossa nähdään niin akrobatiaa, vanteita kuin jongleeraustakin esitetään lauantaina 29.4. kello 15.

Sirkuskoulun oppilaita nähdään myös vappupäivänä Senaatintorilla esiintymässä kello 12 aikoihin.

Teija Loponen

Anne Frankin unelmia Malmitalolla la 29.4. klo 19. Suositusikä: 7+. Liput 10,50 / 13,50 e.

Edellinen artikkeliOtto Snellman Vuoden toimiva partiojohtaja
Seuraava artikkeliKahden kultamitalin Hyvinkää Cup!