Veteraanipäivänä muisteluja ja musiikkia Malmilla

Lotta Lauraliisa Pitkänen kertoo Veteraanipäivänä muistojaan. Kuva Teija Loponen

Panssarilaiva Ilmarisen haaksirikko vei mennessään satoja merisotilaita. Järkyttävästä onnettomuudesta selvinnyt pukinmäkeläinen Lauri Pätäri on kirjoittanut tapahtumasta puheen, joka luetaan Veteraanipäivän konsertissa.

Kansallisen veteraanipäivän ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Lions club Malmittaret järjestää jo perinteeksi muodostuneen ohjelmallisen Isänmaallinen ilta –konsertin Veteraanipäivänä eli torstaina 27.4. Malmin kirkossa.

Isänmaallista– ja sotilasmusiikkia esittävät Kaartin varusmiessoittokunnan nuoret soittajat sekä komeaääninen mieskuoro Malmin Mieslaulajat.

Konsertissa kuullaan panssarilaiva Ilmarisen haaksirikossa mukana olleen silloisen ylimatruusi Lauri Pätärin kirjoittama puhe. Sen yhteydessä nähdään Suomen Sota-arkiston kuvia Ilmarisesta. Myös viime vuosien veteraanikonserteista tuttu lotta Lauraliisa Pitkänen on jälleen mukana kertoen muistelmia lottien tehtävistä ja elämästä sota-aikana.

Konsertin yhteydessä lasketaan muistoseppele kirkon pihalla sijaitsevalle sotaveteraanien muistokivelle.

Teija Loponen

Isänmaallinen ilta –konsertti torstaina 27.4. kello 18  Malmin kirkossa, Kunnantie 1. Ohjelman kesto noin tunti, ohjelma 15 e, veteraaneille vapaa pääsy.

Edellinen artikkeliErän nyrkkeilyn suurmies Lauri ”Kenkä” Westerberg 90-vuotias
Seuraava artikkeliLentokonehallista kirpputori?