Kovat odotukset

teija loponen

Uusi kaupunginvaltuusto on valittu ja tuloskin parani täkäläisittäin tarkastuslaskennan myötä. Vaalien alla ehdokkaat lupailivat monenlaista ja nyt sitten päästään seuraamaan kuka tai ketkä onnistuvat täyttämään lupauksiaan. Saadaanko Viikkiin tekonurmikenttää, säilyykö Malmin lentotoiminta, lisääntyykö ylöspäin rakentaminen sen sijaan, että viheralueet otetaan rakennuskäyttöön ja vauhdittuuko homerakennusten korjaaminen. Ja ellei vauhditu, saadaanko niissä työskenteleville väliaikaistiloja. Muun muassa Jakomäessä on hometiloja, joissa työntekijät oireilevat ja joutuvat pitkille sairauslomille työympäristönsä sairastuttamina. Se ei ole taloudellisestikaan järkevää. Kuun lopussa ratkeaa, kuka voittaa Jakomäen sydän –arkkitehtuurikilpailun, mutta tästä on vielä pitkä matka siihen, että uudet tilat saadaan käyttöön.

Tapulikaupungissa ollaan ihmeissään. Sieltä ovat katoamassa kaikki kokoontumispaikat. Seurakuntakodin kohtalo on edelleen epävarma ja toisena kokoontumistilana toiminut leikkipuistorakennus on sekin lähtemässä. Alueen asukkaat ihmettelevät ja syystä miksi vanhaa leikkipuistoa ei voida vain kohentaa, jos kerran uuteen leikkipuistorakennukseen ei ole varaa. Ja tottahan se tuntuu hölmöläisten puuhalta hävittää vanhaa, ellei uutta ole tiedossa tilalle. Tuossakin on työsarkaa uusille valtuutetuille. Tapulikaupunki-Seura on jo lähestynyt luottamushenkilöitä esittäen asian ottamista uudelleen käsittelyyn. Ja tällä kertaa järki kädessä.

Malmilla puolestaan odotetaan sitä, että lupaus Kotinummen leikkipuistorakennuksen ottamisesta pikaisesti rakennusohjelmaan toteutuu. Hienosti peruskorjattu leikkipuisto ei ole maksimikäytössään ilman leikkipuistorakennusta. Jo pelkästään wc-tilojen puute rajoittaa puiston käyttöä. Sitä palvelua toivotaan edelleen myös Vantaanjoen varren matonpesupaikalle. Siellä wc palvelisi lisäksi viereisen viljelyspalstan väkeä, puistojumppaajia ja muita ulkoilijoita. Toive ei ole suuren suuri, mutta silti se on tuntunut olevan mahdoton toteuttaa. Mutta ehkä sitten joskus?

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKauko Koskinen pysyy valtuustossa
Seuraava artikkeliKoilliseen kuusi varavaltuutettua