Koilliseen kuusi varavaltuutettua

Varavaltuutetut
Koillisen varavaltuutetut Tuulikki Vuorinen (kd.), René Hursti, Mirka Vainikka (sd.), Antti Vuorela (sd.), Maria Landén (ps.) ja Zahra Abdulla (vas.)

Koillis-Helsinki sai tarkistuslaskennan jälkeen yhdeksän kaupunginvaltuutettua, varavaltuutetun pestejä koillinen sai kuusi.

Pukinmäkeläinen Zahra Abdulla putosi valtuustosta varajäseneksi äänimäärän pudotessa 673 äänellä 743:een. Abdulla vaihtoi kesken kauden vihreistä vasemmistoliittoon.

Malmilainen Mirka Vainikka ,SDP, sai nyt 516 –ääntä, mikä on 141 vähemmän kuin edellisvaaleissa. Myös tapulikaupunkilaisen vasemmiston René Hurstin äänimäärä väheni edelliskerrasta, nyt ääniä kertyi 435 , miinusta oli 372 ääntä.

Tapanilan Tuulikki Vuorinen, KD, sen sijaan kasvatti äänimääräänsä 60 äänellä, tulos oli 393. Toinen tapanilalainen, Antti Vuorela, SDP, sai 373  ääntä menettäen 230 edelliskerran äänestäjää. Miinusta tuli myös suutarilalaiselle Maria Landénille, PS, ääniä nyt 292, neljä vuotta sitten 103 enemmän.

Koko kaupungin tasolla Töölö, Kallio ja Kruunuhaka saivat eniten omia valtuutettuja, esikaupungit selvästi vähiten. Koillisessa valtuutettuja on vain viidestä kaupunginosasta: Suutarilasta 1, Tapanilasta 2, Tapaninkylästä 1, Tapaninvainiosta 1, Puistolasta 2 ja Viikistä 2.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKovat odotukset
Seuraava artikkeliParkinsonin taudin lääkehoitoa aiotaan kokeilla ruotsalaisilla