Tapanilan Erälle tunnustus turvapaikanhakijoiden tukemisesta

Varakaupunginjohtaja Pekka Sauri, Erän toiminnanjohtaja Kristiina Liikanen ja Maija Laaksonen tunnustuksenjakotilaisuudessa.

Tapanilan Erä sai Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön neuvottelukunnan  kannustepalkinnon järjestämistään karatetunneista ja turvapaikanhakijoiden puolesta puhumisesta.

Perusteluina todettiin, että Tapanilan Erä osallistui vuonna 2016 aktiivisesti turvapaikanhakijoiden “liikuttamiseen” ja aktivoimiseen sekä samalla haavoittuvassa asemassa olevan ryhmän puolesta puhumiseen. Tapanilan Erä järjesti turvapaikanhakijoille muun muassa ilmaisia karatetunteja, jonka lisäksi seura kartoitti muun muassa vastaanottokeskusten työntekijöiden avustuksella kohderyhmän toiveita ja tarpeita.

Hyväntahtoisen eleen ja siihen liittyvän vapaaehtoispanoksen seurauksena Tapanilan Erän henkilökunta ja liikuntapaikat joutuivat muutamankin vihakampanjan kohteeksi. Uhkaavista viesteistä huolimatta seura luotti valtaosin myönteiseen palautteeseen ja jatkoi sinnikkäästi hyväksi katsomaansa toimintaa.

Tapanilan Erän Karatejaoksen päällikkö Maija Laaksonen kertoi heidän olevan erittäin otettuja tunnustuksesta.

-Toiminta jatkuu yhteistyössä kaupungin kanssa laajennettuna niin, että liikuntaa on kaikille maahanmuuttajille. Lisäksi tarjoamme kaupungin kanssa ilmaisia karateharjoituksia nuorille aikuisille 18-27-vuotiaille helsinkiläisille.

-Tunnustus kertoo positiivista viestiä työstämme,  hän lisää.

Maija Laaksonen kertoo, että harjoitukset jatkuvat tälläkin hetkellä viikoittain yhteistyössä kaupungin kanssa.

Erän mäellä mielenilmaisut päättyivät viime kesänä. Mielenilmaisuja oli viime vuonna yhteensä seitsemän.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPettymys?
Seuraava artikkeliPukinmäen keskustaa suunnitellaan