Koillis-Helsinki sai kahdeksan valtuustopaikkaa

Koillisen äänikuningatar on Veronika Honkasalo, kuningas puolestaan Björn Månsson. Valtuustoon pääsivät myös Johanna Sydänmaa, Sinikka Vepsä, Terhi Peltokorpi, Mari Rantanen, Heimo Laaksonen ja Abdirahim (Husu) Mohamed.

Varsinaisiksi valtuutetuiksi nousi kahdeksan täkäläistä, osa heistä oli aiemmin varavaltuutettuja. Muutama valtuutettu putosi varasijoille. Selvä äänikuningatar oli Tapulikaupungissa asuva Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo.

Kokoomus, vihreät ja Sdp ovat edelleen Helsingin suurimmat valtuustoryhmät. Kokoomus sai äänistä 28,4, prosenttia, vihreät 24,1, %  ja Sdp 13,8,%. Uudessa valtuustossa kokoomus saa 25 paikkaa, vihreät 21, SDP 12 ja Vasemmisto 10 paikkaa. Perussuomalaiset saavat kuusi, RKP viisi, keskusta ja KD kumpikin kaksi sekä Fenimistinen puolue ja Piraattipuolue molemmat yhdet paikat.

Helsingin äänestysvilkkaus oli vaaleissa 61,6 prosenttia eli hieman edellisvaaleja parempi.

Koillis-Helsingissä Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, valtiotieteiden tohtori Veronika Honkasalo Tapulikaupungista sai melkoisen äänisaaliin, 4004 ääntä, mikä on peräti 3175 enemmän kuin edelliskerralla. Hänen suurimmat äänimääränsä tulivat Käpylästä, Vallilasta, Tapanilasta ja Tapaninkylästä.

Tapanilalainen Björn Månsson, toimittaja ja entinen RKP:n eduskuntaryhmän pääsihteeri keräsi 1950 ääntä, äänimäärä nousi lähes puolella eli 948 äänellä edelliskerrasta. Månssonin vahvoja alueita olivat Tapanila, Töölö, Lauttasaari, Munkkiniemi ja Ullanlinna.

Liikunnan ja terveystiedon opettaja, vihreiden Johanna Sydänmaa Viikistä sai 1185 ääntä nostaen äänimääräänsä 292 äänellä. Edellisvaaleissa hän oli kokoomuksen listoilla. Sydänmaan äänet tulivat varsin tasaisesti ympäri kaupunkia, yksittäin suurin äänirypäs Viikistä.

Sairaanhoitaja Sinikka Vepsä Puistolasta, SDP, otti 1129 ääntä nostaen äänimääräänsä komeasti 553:lla edellisvaaleista. Vepsä keräsi yksinomaan Heikinlaaksosta 133 ääntä ja Puistolasta 117, myös Tapulikaupunki oli hänen vahvaa aluettaan.

Kätilö ja kasvatustieteen maisteri Terhi Peltokorpi Suutarilasta oli läpi päässeistä ainoa, jonka äänimäärä hivenen laski edellisvaaleista, nyt ääniä tuli 1089 eli 45 edelliskertaa vähemmän. Siltamäki, Suutarila ja Töyrynummi sekä Tapanilan ympäristö olivat hänen vahvoja alueitaan.

Perussuomalaisten tapaninkyläläisen Mari Rantasen, ensihoitaja ja tyttärensä omaishoitaja, äänimäärä 1020 oli 346 enemmän kuin edelliskerralla. Rantasta äänestettiin erityisesti Malmilla, Tapulikaupungissa ja Tapanilassa.

Kokoomuksen heikinlaaksolaisen kotiseutuneuvos Heimo Laaksosen äänimäärässä 972 oli kasvua mukavasti 163 ääntä edelliskerrasta ja mies nousi nyt kirkkaasti ensimmäiseltä varasijalta valtuustoon. Ääniä hän keräsi eniten Heikinlaaksosta 168 ja Puistolasta 142,  vahvoja alueita olivat myös Tapanila, Tapaninkylä ja Tapulikaupunki sekä Malmi.

Sdp:n viikkiläinen yhteisöpedagogi ja toimittaja Abdirahim (Husu) Mohamed sai 967 ääntä, peräti 620 edelliskertaa enemmän. Hänellä vahvimpia alueita olivat Kontula ja Vuosaari.

Teija Loponen

 

Kauden 2017-2021 Koillis-Helsingin valtuutetut:

  • Veronika Honkasalo (41) Vas., 4004, Tapulikaupunki
  • Björn Månsson (64)  RKP, 1950, Tapanila
  • Johanna Sydänmaa (46) Vihr., 1185, Viikki
  • Sinikka Vepsä (60) SDP, 1129, Puistola
  • Terhi Peltokorpi  (41) Kesk., 1089, Suutarila
  • Mari Rantanen (41) PS, 1020, Tapaninkylä
  • Heimo Laaksonen (66) Kok., 972, Heikinlaakso
  • Abdirahim (Husu) Mohamed (38), SDP, 967, Viikki

Tulokset ovat vahvistamattomat ja äänimäärät voivat tarkistuksessa muuttua.