Tuplakultaa Italian Padovasta!

Italian kisat olivat Suomen ja Erän joukkueiden juhlaa. KUVA KIIA KUUSELA

Kauden toinen joukkuevoimistelun kansainvälinen kilpailu Italian Padovassa sujui Erän joukkueilta upeasti.

Venetsian lähellä kisattiin ensin kansainvälinen seurakilpailu, Mediterranean Cup, jossa 12-14-vuotiaiden sarjassa Suomea oli valittu edustamaan Tapanilan Erän ja SC Vantaan seurayhteistyöjoukkue Elite Pre Jr. Alkukisan ja finaalin yhteispisteet 35.8 toivat arvokkaan voiton ennen venäläiskaksikkoa Virginiaa ja Nebesaa. Suomen Sanix Pre Jr oli neljäs.

Helmikuussa historiallisen voiton Tarton Challenge Cupin ensimmäisessä osakilpailussa ottanut Tapanilan Erän, SC Vantaan ja Tampereen Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue Minetit Elite jatkoi sekin huikeaa kisakauttaan. Minetit suoritti Metso-teemaisen ohjelmansa varmasti ja keräsi hyvät pisteet 18.35. Alkukilpailun jälkeen joukkue oli kolmantena OVO Junior Teamin ja Venäjän Virginian jäljessä – piste-erot olivat kuitenkin pieniä ja koko kolmikko oli vain 0.1 pisteen sisällä.

Sunnuntain finaalissa kilpakumppanit olivat molemmat nostaneet omia pisteitään, joten vain nappisuoritus takaisi voiton. Tytöt kestivät paineet loistavasti ja saivat finaalisuorituksesta huikeat pisteet 19.10. Niinpä Minetit Elite nappasi kovatasoisen kilpailun voiton.

Joukkue, valmennustiimi ja huippukoreografi Antton Laine olivat syystäkin tyytyväisiä kisan jälkeen. Joukkueen kapteeni Tuuli Kankaanpää totesi Voimisteluliiton haastattelussa:
-Tänään jännitti paljon ja harkkahallissa oli kuuma ja ahdasta. Se lisäsi jännitystä. Oli kuitenkin hyvä fiilis mennä matolle ja kun kannustus oli kovaa, siitä tuli tahto näyttää mitä osataan. Hyvästä tasosta pidetään kiinni ja parannetaan entisestään kohti seuraavaa kisaa. MM-kisoistahan sitä kultaa lähdetään hakemaan.

Myös naisten sarjassa Suomi otti upeasti voiton. Tampereen Voimistelijoiden Minetit kirkasti Tarton pronssin kullaksi ennen Venäjän Expressiaa ja Madonnaa. Seuraava kisa käydään Helsingin jäähallissa, jossa ratkotaan niin naisten kuin junioreidenkin maailmanmestaruudet 26.-28.5. MM-kisapaikat ratkeavat lajin SM-kisoissa Jyväskylässä 12.-14.5.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliPuistolan vaalipaneelissa korostui lähikoulun tärkeys
Seuraava artikkeliEräviikingit kuittasivat tahmean kotitappionsa