Kenelle äänesi annat?

teija loponen

Sunnuntaina koittaa kuntavaalien H-hetki. Heidän, jotka eivät ole käyneet ennakkoon äänestämässä, odotetaan käyvän varsinaisena vaalipäivänä antamassa äänensä Helsingin päätöksentekoon. Ehdokkaista ei ole pulaa, ei edes täkäläisistä ehdokkaista. Ilmestymisalueemme jokaisesta kaupunginosasta löytyy niin uusia innokkaita kuin kokeneempiakin paikallispoliitikkoja ja vieläpä niin, että he edustavat useita eri puolueita. Sen perusteella ei pitäisi olla syytä olla äänestämättä. Paikallisuus on vaaleissakin tärkeä asia. Jos emme äänestä täkäläisiä, on turha valittaa ettei Koillis-Helsinkiä huomioida päätöksiä tehtäessä tai jaettaessa rahaa kunnostettaviin kohteisiin tai uusiin palveluihin.

Jotta täkäläiset ehdokkaat tulisivat tutuksi, on lehtemme antanut ilmaiseksi kaikille ilmestymisalueemme ehdokkaille tilaa esitellä itsensä kuvalla ja vastaamalla muutamaan kysymykseen. Sen verran omatoimisuutta on vaadittu, että jokainen on katsonut kysymykset joko lehdestä tai nettisivultamme ja lähettänyt vastaukset kuvan kanssa toimitukseen. Jokunen ehdokas on ihmetellyt miksi emme ole lähettäneet kaikille kysymyksiä. Syy on yksinkertainen, emme mistään saa ehdokkaiden osoitteita. Sitäkin on kysytty, miksi emme kierrä kaikissa vaalitapahtumissa. Siihen ei aika riitä ja kyllä lehdessä pitää muutakin luettavaa olla kuin vaaleihin liittyvää asiaa. Tasapuolisia olemme kuitenkin pyrkineet olemaan ja käyneet sellaisissa tilaisuuksissa, joissa on useamman eri puolueen edustajia paikalla.

Vaalien alla ehdokkailla on usein taipumus luvata enemmän kuin mihin he käytännössä pystyvät. Yksi täkäläisten lupaus, joka varmasti voisi toteutuakin on se, että valtuutetut kokoontuisivat yhdessä pohtimaan asioita, joita ajaisivat eteenpäin puoluetaustasta riippumatta. Hyvä esimerkki toteutuneesta yhteistyöstä on  Kotinummen leikkipuisto, jonka leikkipuistorakennuksen uudelleenrakentamista ovat osaltaan edistäneet ainakin vasemmiston, keskustan, ruotsalaisten, demarien ja kokoomuksen valtuutetut. Ihmisten, eli alueen asukkaiden tarpeet ovat ne, joita ensisijaisesti pitäisi ajaa ja joita useimmat ehdokkaista haluavatkin nostaa esille. Siksi heille kannattaa antaa äänensä.

Päätoimittaja Teija Loponen