Kristillisen koulun säätiö ostaa Pieksupolun

Koulun hinta on arvioitettu ulkopuolisella asiantuntijalla. Ostaja maksaa kauppahinnan lisäksi varainsiirtoveron. KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Helsingin Kristillisen koulun omistava säätiö ostaa Helsingin kaupungilta nyt vuokralla olevan Pieksupolun koulun. Kauppahinta on kaksi miljoonaa euroa. Ostaja aikoo kunnostaa koulua lisää ja rakentaa sen viereen uuden päiväkodin vanhan purettavan tilalle.

Helsingin Kristillinen koulu on ollut Pieksupolku 5:n tiloissa vuokralaisena yli viisi vuotta. Jo vuokrasopimusta solmiessa liikkui puheita myöhemmästä ostosta.

Ennen Pukinmäkeen muuttoa koulu oli kaupungin vuokralaisena Jakomäessä, jossa osa vuokratiloista meni käyttökieltoon ympäristöviranomaisten määräyksestä.

Pukinmäkeen muutto viivästyi, koska Pieksupolun koulustakin löytyi kosteusvaurioita.

Nyt Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus ilmoittaa, että se on alkanut valmistella myyntiä, koska kaupungilla ei ole tarvetta tiloille, ja koska koululla on suunniteltu muutoskorjauksia, joihin kaupungilla ei ole korvamerkittyä rahaa.

Myyntineuvotelluissa on sovittu, että Helsingin kaupunki myöntää ostajalle 15 vuoden tasalyhenteisen lainan. Ostajaksi merkitään Kiinteistö Oy Helsingin Pieksupolku 5, jonka kaikki osakkeet omistaa Aamunkoitto Säätiö. Se vuokraa noin 3 700 neliömetrin kokoisen koulukiinteistön kristilliselle koululle.

Kauppaehtojen mukaan kaupunki vuokraa rakennukselle noin 2,3 hehtaarin määräalan pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella. Vuokra-ajaksi on sovittu 30 vuotta ja vuosivuokraksi noin 50 000 euroa.

Kaupunki ilmoittaa purkavansa nykyisen reilun tuhannen neliömetrin kokoisen päiväkodin. Säätiö haluaa rakentaa tilalle uuden päiväkodin.

Vuodelta 1977 peräisin olevan asemakaavan mukaan määräala on opetus- ja sosiaalista toimintaa palvelevien rakennusten korttelialuetta.

Pirjo Pihlajamaa