Vaalitohinaa

teija loponen

Kuntavaalit ovat nyt käynnistyneet tosissaan. Viime torstaina jaetut äänestysnumerot saivat viimeisetkin ehdokkaat heräämään vaalityöhön. Jos ääniä haluaa, on niiden eteen tehtävä töitä. Moni kiertelee tapahtumissa esittäytymässä ja osallistuu mielellään eri tahojen järjestämiin vaalitentteihin. Niissä pääsee tekemään nimensä tutuksi ja kertomaan ajatuksiaan ehkä selkeämmin kuin torilla seistessä. Erottuminen muista on vaikeaa, mutta tärkeää. Vaalitenteissä huomaa hyvin, miten kaikki ehdokkaat eivät ole asioista ajan tasalla. Vääriä luuloja on paljon. Niitä tulee korjata, sillä valituiksi tulevien pitäisi tietää oikeat faktat asioista.

Viime viikolla pidettiin Malmin Haaga-Helian tiloissa opiskelijoiden ja alueen yrittäjien yhdessä järjestämä vaalipaneeli, jossa valtaosa ehdokkaista oli täkäläisiä ja vieläpä yrittäjätaustaisia.  Etenkin yleisössä olleita yrittäjiä kiinnosti, miten ehdokkaat kehittäisivät aluetta ja miten he voisivat helpottaa yrittäjien arkea. Valtaosa yrittäjistä on yksinyrittäjiä tai mikroyrittäjiä, jolloin palveluiden saatavuus läheltä on tärkeää. Kesken työpäivän ei yksinyrittäjä hevin lähde asioita kauemmas virka-aikana selvittelemään. Kaupungin toivotaan kehittävän yhden luukun periaatetta toimivaksi ja vieläpä lähelle yrittäjiä, suurpiirikohtaiseksi.

Moni yrittäjistä on myös perheellinen ja niin heille kuin myös palkansaajille olisi tärkeää päästä esimerkiksi kunnallisiin terveyspalveluihin myös alkuillasta, työajan jälkeen. Vaikka palkansaajilla olisi itsellään työterveyshuolto käytettävissään, on lapset käytettävä neuvolassa, hammashoitolassa ja terveysasemalla keskellä työpäivää.

Vaalien alla moni ehdokas toivoo lehdessämme näkyvyyttä itselleen kirjoittamalla vaikkapa mielipiteitään Lukijalta –palstalle. Tasapuolisuuden vuoksi emme niitä enää vaalien alla julkaise, koska sivutila ei riittäisi kaikille. Sen sijaan jokainen täkäläinen ehdokas pääsee esittäytymään lehdessä maksutta vastaamalla muutamiin esittämiimme kysymyksiin. Näitä esittelyjä löytyy tästäkin lehdestä lukuisia ja kaikkien vastaukset tallennetaan selailtaviksi myös kotisivumme Kuntavaalit 2017 –otsikon alle.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliSirpa Kivilaakso, 60+, Kok., Tapanila
Seuraava artikkeliOsana esikaupunkien kehittämistä: Asukkaat Siltamäkeä pelaamaan