Darts-tikat kokoavat Tapulissa

Puheenjohtaja Tarja Kinnulan suoritusvuoro. Tikka lähti kädestä vakaasti kohti taulua. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Ravintolatiloissakin voi toimia urheiluseura. Tämän todistaa 30 jäsenen voimalla tarkkakätisistä jäsenistä koostuva Tapulin Darts Team, jonka tyyssijana toimii ravintola Mestari Tapulikaupungissa. Joka keskiviikkoilta ravintolan peräosa täyttyy jäsenistä, jotka viuhuttavat tulosta, pikkutiuhaa tai kisaa 301:stä tai 501:stä.

Tapuli Darts Team ry:n avausheitot tähdättiin lokakuussa 2003. Reilut kymmenen vuotta jäsenkaarti on mitellyt keskenään ja järjestäen omia olympialaisiaan sekä ollut tiuhaan mukana muun muassa Maatullinaukion markkinoilla. Tikkakerho on myös yksi harvoista laillisista bingon pyörittäjistä. Tapulissa huudellaan bingonumeroiden perään joka sunnuntai.

Tikkakerho syntyi neljän innokkaan darts-tikkailijan voimin. Parhaimmillaan kerhossa on 63 jäsentä maksanut vuotuisen 25 euron jäsenmaksun.

-Jäsenemme ovat pääasiassa tästä läheltä, Suutarilasta ja Malmilta myös, kertoo kerhon puheenjohtaja Tarja Kinnula.

Tapulin Darts Team on melko perhevetoinen. Puheenjohtajan aviomies Reijo Kinnula on myös omistautunut pariskunnan yhteiselle harrastukselle. Reijo on neuvotellut kerholle tukijoita ja kerännyt tavarapalkintoja bingoon ja seuran kisoihin. Viime lauantaina hän juonsi seuran keväistä olympiatapahtumaa.

Tarja Kinnula toivottaa avosylin vastaan uusia jäseniä kerhoon. Ikärajana on 18 vuotta ja uusi tulija saa opastustakin lajin saloihin. Tapulin tikkaväen ohjelmaan kuuluvat keskiviikkoisen kokoontumisen lisäksi joka kuun ensimmäisenä lauantaina käytävät kuukausikisat. Osallistumaan pääsee kahdella eurolla ja silloin heitetään tulosta.

Kerho palkitsee kauden parhaat kevät- ja syyskauden päätösjuhlissa, joissa on myös ilmaisia arpajaisia, evästä ja juomaa tarjolla, kertoo Tarja Kinnula.

Maaliskuun kuukausikisan paremmuudesta tähtäili 15 heittäjää. 10 parasta olivat: 1. Saila Tanskanen 599, 2. Reijo Kinnula, 3. Petri Hynninen, 4. Pete Tiitinen, 5. Katariina Almali, 6. Jouni Kähönen, 7. Ari Tiainen, 8. Anne Myllykoski, 9. Titta Laine ja 10. Tero Raitanen. Seuraava kaikille avoin kisa järjestetään aprillipäivänä 1.4. klo 15.

Tapulin tikkaseurasta saa lisätietoja puheenjohtaja Tarja Kinnulalta 040-5003633 tai menemällä kerhon tilaisuuksiin paikan päälle.

Heimo Laaksonen