Nuorille uintiharrasteryhmä Jakomäessä

Uiminen on kivaa. HTU Stasin harrasteuimareilla on ohjelmassaan sekä uintia, että kuivaharjoittelua. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Uimaseura HTU Stadi on pitänyt vuoden 2016 syksystä lähtien Jakomäen uimahallissa lasten ja nuorten harrasteryhmää yhteistyössä Jakomäen peruskoulun kanssa.

HTU Stadi on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahallista tukea muun muassa seuratoiminnan kehittämiseen. Tämä on mahdollistanut matalan kynnyksen lasten harrasteryhmän perustamisen. HTU Stadi haluaa oimia mahdollistajana kaikille lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneet uinnista, taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Lasten harrasteryhmä on suunnattu 9-12 -vuotiaille ja nuorten harrasteryhmä on 13-16 -vuotiaille.  Molemmilla ryhmillä on kaksi harjoitusta viikossa, yksi kuivaharjoitus ja yksi uintiharjoitus, jotka molemmat kestävät noin tunnin. Uintiharjoitusten tarkoituksena on opetella eri uintitekniikoita ja pitää hauskaa altaassa. Oheisharjoituksissa tutustutaan eri liikuntamuotoihin ja lajeihin ulkona. Leikeistä, jopa rappustreeneihin. Yleensäkin ryhmien tavoite on innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan monipuolisesti ja nauttimaan liikunnan ilosta. Ryhmän toiminta ei perustu kilpailutavoitteille.

-Lapset ja nuoret ovat hakeutuneet ryhmään kokeillakseen jotain muuta lajia, tai he ovat halunneet aloittaa kaverin kanssa yhteisen harrastuksen, kertoo ryhmän valmentaja Heini Vartiainen.

-Uimarit ovat hyvin tutustuneet toisiinsa. Harjoituksissa viihdytään hyvin ja tunnelma on energinen, välillä jopa liiankin vilkas, Heini jatkaa.

Vartiaisen Heini on tyytyväinen uimareihinsa ja sanoo heidän kehittyneen valtavasti. Ryhmän harrastajien vanhemmilta on myös tullut kehuja ja kiitosta.

Ryhmiä aiotaan pitää yllä, vaikka nuorten ryhmään tarvittaisiinkin muutama uimari lisää.

-Toimintaa aiotaan parantaa ja tarkoitus olisi jossain vaiheessa järjestää pieniä retkiä lähiseudun liikuntapaikkoihin, joissa päästäisi kokeilemaan eri urheilulajeja. Olemme myös kehittelemässä jotakin hauskaa kesätoimintaa lapsille. Nyt kuitenkin suurin haaste on saada molemmat ryhmät toimimaan, kertoo ryhmän hallinnollisesta puolesta vastaava Sonja Nummi.

Harrasteryhmän hinta on 35 euroa kuukaudessa ja uintiharjoituksiin tarvitsee vain uimalasit ja uima-asun, kuivaharjoituksiin ulkoiluun sään mukaisesti valitut varusteet.

Jenni Rantanen

Edellinen artikkeliLukiokummeja ja tukea tarvitsevia etsitään
Seuraava artikkeliKetkä haluavat kaupunginvaltuustoon ja miksi?