Talvista huvia

teija loponen

Tällä viikolla koululaiset lomailevat ja jos säät ovat suotuisia, on ulkoilu eri muodoissaan monen suunnitelmissa. Lisäksi tulevana sunnuntaina ja ensi tiistaina suunnataan tavallista ahkerammin pulkkamäkiin laskiaisen merkeissä. Laskiaisena perheet ja kaveriporukat innostuvat huvittelemaan liukumäissä  ja nauttimaan lumesta, jos sitä on. Laskiaiseen kuuluu oleellisesti myös herkuttelu, etenkin laskiaispullat. Laskiaistiistaista onkin sitten 48 päivää pääsiäiseen, joka itse asiassa on laskiaisen vieton syy kirkollisissa perinteissä. Siitä käynnistyy laskeutuminen, paasto, pääsiäiseen. Laskiainen oli ennen muinoin pakanallinen juhla, joten iloisten talvitouhujen päiväksi se sopii edelleenkin mainiosti.

Talven huveista on retkiluistelu nostanut suosiotaan ja luistelijoita on näkynyt myös Vantaanjoella, jota pitkin pääsee viilettämään pitkät matkat. Vantaanjoella, kuten aina jäillä liikkujien ja luistelijoiden kannattaa pitää varansa. Erityisen varovainen kannattaa olla siltojen alla, laiturien vierustoilla sekä rannoilla, joiden ylle kaartuu jäätymistä hidastavia puiden oksia. Myös kaislikot ovat petollisia, koska kaislat haurastuttavat helposti paksunkin jään. Ja vaikka pakkasta olisi viisi astetta monta päivää peräkkäin, ei pilvisellä säällä jäätä synny kuin nimeksi. Niin mahtavaa kuin kilometrien lenkki joen jäällä olisikin, ei sinne kannata lähteä, ellei ole varma jään kantavuudesta. Ei ainakaan yksin.

Nyt alkavat olla käsillä viimeiset päivät ilmoittautua ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Listat lyödään kiinni 28.2. ja sen jälkeen tiedämme, kuinka paljon ehdokkaita on täältä meidän ilmestymisalueeltamme. Seuraavan kuukauden aikana kannattaa tarkalla korvalla kuunnella, mitä sanottavaa heillä on. Paikallisia ehdokkaita kannattaa ehdottomasti äänestää, sillä heitä kiinnostaa Koillis-Helsingin kehittyminen ja alueen asukkaiden huomioiminen huomattavasti enemmän kuin muualla Helsingissä asuvia. Se on jo tiedossa, että kaikilla puolueilla tulee ehdokkaita täältäkin olemaan. Toivottavasti heidän joukostaan löytyy jokaiselle sopiva. Kuntavaalit ovat nimenomaan paikallisvaalit, se meidän kaikkien olisi hyvä muistaa.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliJoukkoliikenteen vaihtopaikat katselmoitiin: Malmilla sekavaa, Pukinmäessä kova melu
Seuraava artikkeliHienossa, mutta väärässä paikassa