Keskitalvi on nyt

teija loponen

Ensi viikolla koululaiset viettävät talvilomaa, jota ei ainakaan täällä etelässä ole moniin vuosiin voinut kutsua hiihtoloma-nimellä. Meillä kun ei aina niitä hiihtokelejä ole. Talviloman alkaminen on myös merkki siitä, että abit lähtevät torstaina penkkareiden jälkeen lukulomalleen ja lukion kakkosluokkalaiset, vanhat, ottavat koulun tanssien haltuunsa. Talvilomalle lähdetään siis riemukkaissa tunnelmissa. Pakkasetkin tulivat sopivasti, joten luistelemaan pääsee lähikentille ja ehkä Malmin lentokenttää kiertää jonkintasoinen latu. Kotikulmille jääville koululaisille on tiedossa mukavaa myös sisällä tapahtuvaa toimintaa. Malmitalo tarjoaa pienemmälle väelle leffoja ja kirjastoissa on erilaisia peli- ja askartelutuokioita.

Koululaisten ja muidenkin riemuksi päivä on jo alkanut pidetä niin, että aurinko nousee aamulla kahdeksan aikaan ja laskee vasta viiden jälkeen. Valoisa aika lisääntyy vauhdilla, joka päivä noin viidellä minuutilla. Vielä reilu kuukausi, niin sitten siirrytäänkin jo kesäaikaan. Sitä odotellessa kokoonnutaan esimerkiksi Puistolan kirjastossa puutarhakerhoon, jossa jo pohditaan hedelmäpuiden leikkausta ja muita kevään mukanaan tuomia puuhia. Nyt vielä puutarhat ovat lumen alla ja jäässä. Sopivalla kelillä on mukava pyöritellä pihamaille lumiukkoja ja lumilyhtyjä, nyt on vielä niiden aikaa. Meille voi myös lähettää lumiukkojen kuvia lehdessä julkaistavaksi.

Kuluvan helmikuun lopulla selviää, ketkä kaikki ovat tulevissa kuntavaaleissa ehdolla. Perinteiseen tapaan meillä Koillis-Helsingin Lähitiedossa ei ole vaalikonetta, vaan esitämme kaikille täkäläisille ehdokkaille samat kysymykset, joihin he saavat lehtemme palstoilla maaliskuun alusta lähtien vastata. Vastaukset tulevat myös kotisivuillemme luettaviksi. Jos sinulla on joku paikallisia asioita koskeva kysymys, johon toivoisit ehdokkaiden vastaavan, lähetä se meille ja katsotaan liitetäänkö asiasi ehdokkaille annettaviin kysymyksiin. On kaikkien etu, että saisimme Koillis-Helsingistä mahdollisimman monta hyvää ehdokasta uuteen valtuustoon.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliSiltamäki-Suutarilassa odotellaan toimia
Seuraava artikkeliMalmin seurakunnan tiloissa vihitään pian myös nais- ja miespareja