Siltamäki-Suutarilassa odotellaan toimia

Ilmakuva Siltamäestä kertoo, että alue on säilynyt vehreänä ja matalan rakentamisen keskittymänä. Kuva Kaupunkisuunnitteluvirasto

Siltamäessä ja Suutarilassa on jo vuosikausia odotettu, että jotain kohentamista ja kenties myös täydennysrakentamista alueelle saataisiin sen palveluiden lisäämiseksi.

-Kaupunginkanslian aluesuunnitteluyksikkö on käynnistämässä jonkinnäköiset karttaharjoitukset Siltamäen kerrostalojen hallitusten kanssa lähiaikoina. Olemme myös kertoneet kaupungille huoliamme, jotka koskevat tulevia liikennejärjestelyjä sekä alueemme liikunta-alueiden järjestelyjä, kertoo Siltamäki-Suutarila-Seuran puheenjohtaja Pertti Svensson.

Svensson toteaa seuran olleen yhteydessä kaupungin eri instansseihin viikoittain.

-Kotialueemme murheita on tällä hetkellä useita. Kaupunki tuntuu olevan kiinnostunut vain sellaisista alueista, jotka nyt tai lähitulevaisuudessa sijoittuvat raideliikenteen läheisyyteen. Lisäksi kaupungin voimavarat on vuosiksi sidottu muutamaan jättihankkeeseen, puheenjohtaja harmittelee.

Svenssonilla riittää listalla alueen asukkaisiin vaikuttavia asioita, joihin seura yrittää parhaansa mukaan vaikuttaa.

-Seurakunta säästää, eli menetämme seurakuntakodin, sote uhkaa terveysasemaamme, olemme suurelta osin Tuusulantien melualueella ja keskeiset isommat kauppapaikat, kuten Malmi, Tikkurila ja Tammisto ovat verrattain lähellä, mutta autottomille hankalasti saavutettavissa, hän listaa.

Lisääkin kehittämisen alueita löytyy:
-Ostoskeskuksemme ja kerrostaloalueemme on päässyt pahasti kulahtamaan, viheralueidemme kunto heikkenee hoidon puutteessa, yhteisöllisyys tuntuu kadonneen, julkiset palvelut ovat puristuksissa ja julkista liikennettä ollaan entistäänkin supistamassa.

Jotta epäkohtiin voidaan tehokkaasti puuttua, tarvitaan asukkaiden voimien yhdistämistä entistä tehokkaammin.

-Alueemme ongelmiin vastataan parhaiten yhdessä toimimalla.
Kaupunginosayhdistyksen jäsenmäärän tuoma voima on hyvä keino vaikuttaa niin kaupunkiin kuin muihinkin alueemme toimijoihin. Siksi toivoisin, että jokainen siltamäkeläinen ja suutarilalainen päättäisi liittyä oman asuinalueensa kaupunginosayhdistykseen, Pertti Svensson painottaa.

Seuran jäsenmaksu on 10 euroa, lisätietoja liittymisestä löytyy Si-Su-Seuran internetsivuilta.

  • Siltamäestä tehtiin inventointi- ja kehittämisselvitys lähiöprojektin toimesta vuosina 2006-2008. Selvityksen tavoitteena oli Siltamäen kehittäminen alueen ominaispiirteitä ja 1970-luvun suunnitteluperiaatteita kunnioittaen.
  • Selvityksen keskeisenä tavoitteena oli määritellä, millä rakennetun ympäristön ominaisuuksilla tai osilla on alueen ominaisluonteen kannalta siinä määrin merkitystä, ettei niitä tulisi olennaisesti muuttaa. Lisäksi etsittiin vastausta muun muassa alueen ostoskeskuksen kehittämistarpeisiin.
  • Korjausikään tulleiden betonijulkisivujen todettiin olevan suuri haaste alueen asuntoyhtiöille. Niiden uusiminen on jo käynnistynyt asuntoyhtiöiden toimesta. Muutoin juuri mitään ei ole tapahtunut.

Teija Loponen

 

 

Edellinen artikkeliPukinmäkeläisten huolena kerrostalojen korkeus
Seuraava artikkeliKeskitalvi on nyt