Malmin pelastusasema parakkiin, edessä muutto Rajavartiolaitoksen tiloihin

Pelastusaseman nykyisissä tiloissa henkilökunta oireilee sisäilmaongelmien takia. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Malmin lentokentällä Rajavartiolaitokselta vapaaksi jääviin tiloihin on tekeillä kuntotutkimus. Tiloissa on tarkoitus aloittaa vielä tämän kesän aikana mittava remontti. Kiinteistö aiotaan muuttaa kiireellisesti Malmin pelastusasemaksi.

Malmin pelastusaseman nykyiset tilat ovat terveydelle haitalliset sisäilmaongelmien takia ja henkilökunta oireilee. Hankala tilanne aiotaan ratkaista kunnostamalla Helsinki-Vantaan lentokentältä uudet tilat saavan Rajavartiolaitoksen tiloihin pelastuslaitos.

Rajavartiolaitoksen kiinteistö vapautuu maaliskuun lopussa 2017. Remontti alkaisi mahdollisesti toukokuun jälkeen, kun remonttisuunnitelmat on ensin tehty.

Hanketta varten on arvioitu kuluvan rahaa veroineen noin 1,2 miljoonaa euroa.

Pelastuslautakunta on käsitellyt asiaa eilisessä kokouksessaan.

Pelastuslaitos palaveerasi asiasta Helsingin kaupungin tilakeskuksen kanssa lokakuussa 2016. Päätös oli, että pelastuslaitoksen nykyisistä tiloista luovutaan ensin osittain ja lopulta kokonaan.

Ensiapuna tilakeskus järjestää kymmenelle hengelle yöpymis- ja sosiaalitilat pikimmiten. Jätkäsaaresta siirretään parakkirakennus Malmin lentoaseman alueelle.

Kerrosalaltaan liki 3 000 neliömetriä olevan Rajavartiolaitoksen rakennuksen muuttaminen paloasemaksi vaatii kahden ulkoseinän purkamista. Niihin pitää tehdä kalustohallia ja korjaamoa varten taitto-ovet.

Lisäksi niille pitää rakentaa aputilat, autoille pesuhalli ja pesupiste myös hengitys- ja paineilmalaitteille.

Muutostöiden jälkeen kalustohalliin mahtuisi kolme operatiivista yksikköä ja neljä ambulanssia. Tavoitteena on saada remontti valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä.

Malmin pelastusasemalle on suunniteltu kokonaan uutta paikkaa Kotinummentien koulun naapurista. Suunnitelmissa on ollut rakentaa ja siirtyä täysin uusii tiloihin 2020-luvun jälkeen.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKoillisessa paljon omistusasuntoja
Seuraava artikkeliSiltakuusi haluaa kuusi kerrosta