Koillisessa paljon omistusasuntoja

Koillis-Helsingissä on paljon omistusasuntoja ja pientaloasuntoja. Kuva Teija Loponen

Vuonna 2015 72 prosenttia kaikista Helsingin pientaloasunnoista sijaitsi Koillisen, Pohjoisen ja Itäisen suurpiirin alueilla.

Vuoden 2015 lopussa 46 prosenttia Koillisen suurpiirin asunnoista oli omistusasuntoja, 15 prosenttia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja ja 5 prosenttia muita tai hallintamuodoltaan tuntemattomia asuntoja.

ARA- ja korkotukivuokra-asuntojen osuus on suurpiirissä korkea, 30 prosenttia kaikista alueen asunnoista.

Valtion tukemien asuntojen osuus on suurin opiskelija-asuntovaltaisella Viikin tiedepuiston osa-alueella sekä Jakomäen osa-alueella, joilla useampi kuin joka toinen asunto on ARA- tai korkotukivuokra-asunto. Asumisoikeusasuntojen osuus on Koillisessa suurpiirissä kaupungin keskiarvoa korkeampi, noin 5 prosenttia kaikista asunnoista.

Koillisen suurpiirin asunnoista 48 prosenttia on pieniä yhden tai kahden huoneen asuntoja, 28 prosenttia kolmioita ja 24 prosenttia tätä suurempia asuntoja.

Pienten asuntojen osuus on korkein Viikin tiedepuiston, Ylä-Malmin ja Pihlajamäen osa-alueilla, suurten puolestaan Heikinlaakson, Puistolan ja Tapaninvainion osa-alueilla.

Jakomäen osa-alueella kolmioiden osuus asuntokannasta on kaupungin korkein osa-aluetasolla, yhteensä 37 prosenttia. Koillisen suurpiirin asuntojen keskikoko on 69,2 neliömetriä.

Tiedot: Helsingin tietokeskus.

Teija Loponen

 

Edellinen artikkeliKirsi-Marja Mobergin kuvat ovat viestejä
Seuraava artikkeliMalmin pelastusasema parakkiin, edessä muutto Rajavartiolaitoksen tiloihin