Lukutilaa etsitään Malmitalosta

Malmin kirjasto ja sen perällä sijaitseva lukusali ovat nyt remontin vuoksi suljettuna. Kristiina Vattulainen on iloinen, jos lukutilaa ylioppilaskirjoituksiin valmistuville löydetään muualta talosta. Kuva Teija Loponen

Ala-Malmilla asuva ja itsekin abiturientin äiti Maija Hurmevirta lähetti vetoomuksen Malmitalossa toimiville tahoille, jotta Malmin kirjaston remontin vuoksi menetettyä lukusalitilaa löytyisi muiden kulttuuritalolla toimivien hallintokuntien tiloista.

-Malmin kirjaston kipeästi kaipaaman ja ansaitseman remontin ajankohta sattui osumaan juuri ylioppilaskirjoitusten alle, jolloin lukusalille olisi kovaa kysyntää. Nyt jos koskaan olisi loistava tilaisuus näyttää, että kaupungin eri virastot ja toimijat voivat toimia paitsi asukaslähtöisesti niin myös yhteistyössä. Siksi esitän kysymyksen, löytyisikö Malmitalosta tilaa ylioppilaskokeisiin lukeville? Tilan ei tarvitse olla jokaisena kellonlyömänä sama, kulloinkin käytettävissä oleva lukutila voidaan ilmoittaa aulaopastein, Maija Hurmevirta ehdotti sähköpostissaan eri tahoille.
Vetoomus tuotti tulosta ja Malmitalon johtaja Antti Manninen kertoi Hurmevirralle vastauksessaan, että he ryhtyivät heti keräämään aikataulutettua luetteloa käytettävissä olevista tiloista yhteistyössä työväenopiston kanssa.

-Vaikka tilojemme käyttöaste on korkea, uskon kyllä löytyvän ”lukusalikäyttöön” sopivaa tilaa, lupailee Antti Manninen.

Kirjasto puolestaan lupasi käytettävissä olevien tilojen opastukseen apua antamalla käyttöön näppärän infotaulunsa.

-Infonäyttömme sijoitetaan remontin ajaksi Malmintalon aulaan kirjaston ulko-oven läheisyyteen. Malmitalon tiedottajalla on käyttöoikeus ja mahdollisuus lisätä sisältöä sinne, eli jos hänen aikansa vain riittää, niin infotaulu voisi kertoa kulloinkin lukukäyttöön varatuista tiloista. Ja voimme laittaa niistä infoa myös Malmin kirjaston omalle FB-sivulle, ehdottaa kirjaston johtaja Kristiina Vattulainen muille toimijoille.

Hurmevirta on mielissään siitä, että idea otti heti tuulta alleen.

Moni nuori lukee tehokkaammin yleisessä hiljaisessa tilassa kuin kotona, jossa on muitakin virikkeitä häiritsevästi tarjolla.

Teija Loponen

 

Edellinen artikkeliTilakeskus haluaa myydä lasten harrastuspaikan
Seuraava artikkeliKirsi-Marja Mobergin kuvat ovat viestejä