Leikkipuisto Kotinummen uudisrakennus valmistunee ensi vuonna

kotinummi
Leikkipuisto Kotinummen vanha rakennus paloi tuhopolton seurauksena. Uutta saadaan odotella ainakin ensi vuoteen.

Leikkipuisto Kotinummen uudisrakennuksen rakentaminen on nyt varmaa.

Alkuun varhaiskasvatusvirasto ehdotti, ettei palaneen leikkipuistorakennuksen tilalle rakennettaisi uutta, vaan korvaavia tiloja etsittäisiin jo olemassa olevista rakennuksista.

Varhaiskasvatusviraston talousarvioehdotukseen vuodelle 2017 tehtiin viime viikon kokouksessa lisäys, jossa on mukana kaupunginhallituksen myöntämä 4 miljoonan euron lisäys käyttötalouden menoraamiin sekä kahden miljoonan lisäys leikkipuistojen rakennuksiin sisältäen leikkipuisto Kotinummen.

– On todella todella kiva, että nyt päästään suunnittelemaan uutta rakennusta, kommentoi leikkipuistotoiminnan päällikkö Hanna Linna.

Hän ei kuitenkaan vielä tiedä tarkemmin suunnittelun aikataulusta.

Varhaiskasvatusviraston toimitila-asiamies Carola Harju kertoo, että kaikkien kolmen päätökseen liittyvän leikkipuiston suunnittelu käynnistyy kiireellisesti.

-Teemme uudisrakennuksen suunnittelua kiinteistöviraston, rakennusviraston ja varhaiskasvatusviraston yhteistyönä. Tiedotamme asiasta tarkemmin sitten kun asiat varmistuvat. Tulemme myös sitten kutsumaan asiakkaat mukaan toiminnan suunnitteluun, Harju toteaa.

Hän kertoo, että aikataulut ovat vielä täysin avoimia, mutta tavoitteena on, että uusi leikkipuistorakennus valmistuisi ensi vuoden aikana.

Carola Harju paljastaa myös että maanantaina avattu leikkipuisto Mäkitorppa antaa hyvän kuvan siitä, mitä on odotettavissa myös Kotinummeen.

Leikkipuisto Mäkitorpan uudisrakennuksen suunnittelu perustui vuoden 2013 tyyppirakennushankkeeseen, jossa tilakeskus ja varhaiskasvatusvirasto tuottivat uuden toiminnallisesti tehokkaan tyyppipohjaratkaisun sekä yleisperiaatteet puistossa sijaitsevan rakennuksen massoittelulle ja julkisivusommitelmille. Leikkipuisto Mäkitorppa on ensimmäinen vuoden 2013 tyyppipiirustushankkeen linjausten mukaisesti toteutettu uudisrakennushanke ja samaa tyyppipiirustusta tullaan hyödyntämään myös Kotinummen kohdalla.

Leikkipuisto Mäkitorpan kokoluokka on lämpimien tilojen osalta 173 brm² ja kylmien tilojen osalta 77,5 brm². Mäkitorpan rakennuskustannukset olivat arvonlisäverottomana noin 970 000 euroa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKaupunginhallitus puoltaa Raide-Jokerin vaatimia muutoksia
Seuraava artikkeliMielikuvitus peliin