Juhlavuosi alkaa kahvin parissa

Kahvinjuonti on niin suomalainen asia, että sekin nostetaan esille Suomi 100 –juhlissa Suomen Posliininkoristajien toimesta.

Malmitalo painottaa ohjelmistossaan Suomi 100 -juhlaesitykset ja -tapahtumat syyskaudelle, mutta joitakin tapahtumia on jo kevätkaudella. Niistä Kupillinen kahvia, kiitos! -näyttely vie kaikille tutun asian pariin, kahvin juontiin.

Suomen Posliininkoristajat ry esittelee suomalaisia käsinmaalattuja kahvikuppeja vuosikymmenten varrelta Malmitalon toisen kerroksen parvella heti helmikuun alussa.

Kahvikuppinäyttelyssä on esillä käsinmaalattuja kahvikuppeja vuosikymmenten varrelta, suurin osa niistä on yhdistyksen jäsenten maalaamia. Yhteistyössä on mukana Pauligin Paula-tyttö.

-Olemme myös julistaneet jäsenillemme ja heidän oppilailleen mukikilpailun, jonka aiheena on Suomi 100 v. Kilpailutyöt tulevat olemaan nähtävillä näyttelyssä, ja voittaja valitaan yleisöäänestyksellä, kerrotaan Posliininkoristajien yhdistyksestä.

Malmitalon tiedottaja Irene Salama toteaa, että kun juhlavuoden teema on Yhdessä, niin mikäpä suomalaisia yhdistäisikään niin hyvin kuin kahvi. Suomessahan juodaan kahvia kai eniten maailmassa.

Kahvikuppinäyttely on tällä hetkellä Malmitalon kevätkauden ainoa virallinen Suomi 100 -ohjelmaan kuuluva tapahtuma.

Satavuotiaasta Suomesta inspiraatiota ammentavia konsertteja on keväällä tarjolla kolme.

The Great Helsinki Swing Big Bandin ”100 vuotta suomalaista svengiä” -konsertti koetaan maaliskuussa. Konsertissa käydään läpi 1900-luvun suomalaisen populaarimusiikin merkittävimpiä kappaleita, säveltäjinä muun muassa George De Godzinsky, Usko Kemppi, Erik Lindström, Pentti Lasanen ja Toivo Kärki.

Kaija Kärkisen ja Antti Korhosen ”Kaiho”, myöskin maaliskuussa kuultava konsertti, tuo kuultavaksi suomalaisia iskelmiä ja laulelmia uusina, taidokkaina sovituksina.

Malmin Mieslaulajat vievät toukokuussa kuulijansa menneisiin aikoihin ”Kansakoulun Kevätlaulajaisissa”. Illan ohjelmassa on mukana tunnetuimpia kodin, koulun ja kotiseutuluonnon lauluja, niitä mitä aikoinaan kansakoulussa laulettiin. Illassa esitetään myös isänmaallisia kappaleita Suomen kunniaksi.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliEräViikingit purjehtii kärjessä!
Seuraava artikkeliTasapuolisuutta