EräViikingit purjehtii kärjessä!

Eräviikinkien herkullinen vapaalyönti ei johtanut täysosumaan. Happeen valkoinen muuri piti. KUVA HEIMO LAAKSONEN

EräViikingit purjehtii liigan kärjessä kohti kevään huipentumia. Sunnuntaina kaatui tiukaksi menneessä kotiottelussa jyväskyläläinen Happee maalein 3-2. Lopussa oli eräviikkareiden happi kovilla, kun vieraat kevensivät 17 sekuntia ennen päätössummeria loppulukemiksi 3-2.

Ottelu käynnistyi kotijoukkueen vinkkelistä mukavasti. Ajassa 7.37 Miko Kailiala ohjasi Mika Moilasen syötöstä 1-0 johdon. Avauserä oli muutenkin erähenkisten hallintaa. Pohjan loi maalivahti Santtu Strandberg huipputorjunnoillaan. EräV-veskari torjui 10 kertaa, vastustajien Tuomas Turuselle kertyi yksi torjunta enemmän.

Toisen erän alkupuolella Happee sai taas kylmää vettä niskaansa Tommi Rosendahlin napauttaessa Perttu Puskan esityöstä 2-0 johtomaalin. Erää oli pelattu vain minuutti ja 10 sekuntia. Kaikkiaan toinen erä oli tasaisempi kuin ensimmäinen, maalivahtien torjunnatkin kääntyivät Happeen hyväksi luvuin 11-9.

Päätöserän alkupuolella jatkui hyvätasoisessa ja kovaotteisessakin koitoksessa sama juoni. EräV maalasi ylivoimalla kellon näyttäessä 44.58. Voittomaalin tekijä oli liigan maalipörssissä toisena oleva Kailiala, syöttäjänä maailmanmestarikaveri Tommi Aro.

Tämän jälkeen kotijoukkue passivoitui turvaamaan johtoaan. Happeen takaa-ajo onnistui ajassa 55,57 kun Paul Kotilainen täräytti 3-1 kavennuksen. 2 minuuttia ja 17 sekuntia ennen päätöstä Happee nappasi maalivahtinsa pois kehistä jahdaten kuudella pelaajalla lisäkavennusta. Kello näytti 59.43 vieraiden Otto Tikan nakuttaessa reikäpallon Strandbergin taakse.

Viimeiset 17 sekuntia kotijoukkue rimpuili sekunnit pois ja korjasi 3-2 voiton. Kuvaavasti Happeella oli päätöserässä vain kaksi torjuntaa, EräV:llä 11.

Veikkauksen palkintomitalit jakautuivat seuraavasti: pronssia Paul Kotilainen Happee, hopea Miro Kailiala ja kultaa Santtu Strandberg.

EräVikingit johtaa liigaa Happee-pelin jälkeen 28 pinnallaan. Eilen tiistaina se kohtasi Tampereella 24 pisteen liigakakkosen Classicin.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliVuokratonteille tiedossa korotuksia
Seuraava artikkeliJuhlavuosi alkaa kahvin parissa