Uusi vuosi tuo uuden pomon Tapanilan Urheilukeskukseen

Hannu Tarsaranta, vas, ja Matti Linnavirta aloittavat vuoden vaihteessa uusissa tehtävissä Tapanilan Urheilutalosäätiössä. Tarsaranta toimitusjohtajana ja Linnavirta hallituksen puheenjohtajana. Heimo Laaksonen

Vuodenvaihde muuttaa marssijärjestystä Tapanilan Urheilukeskuksessa. 14 vuotta urheilukeskusta pyörittävän Tapanilan Urheilutalosäätiön toimitusjohtajana toiminut Matti Linnavirta, 63, siirtyy eläkeiän saattelemana säätiön hallituksen puheenjohtajaksi. Uutena miehenä toimitusjohtajan postia käy hoitamaan Hannu Tarsaranta, 54.

Tapanilan Urheilukeskus on yksi Suomen suurimmista liikuntakeskuksista. Mosan mäeksi kutsutulla liikuntakeitaalla kirjataan vuosittain peräti 1.3 miljoonaa asiakaskäyttötuntia. Tapanilan Urheilutalosäätiön omistukseen on myös syksystä 2003 asti kuulunut Tapulikaupungintien varressa toimiva Puistolan Palloiluhalli, jota tullaan ensi vuoden aikana laajentamaan. Urheilukeskuksen suurin asiakas on lukuisten yksityis- ja yritysasiakkaiden lisäksi Tapanilan Erä ja Puistolan Palloiluhallin Puistolan Urheilijat.

Toimitusjohtaja Matti Linnavirta on viimeiset 14 vuotta luotsannut Tapanlan Urheilutalosäätiön toimintaa ja kasvua. Hänen aikanaan kiinteistöjä on monin muodoin saneerattu uusiksi. Yksi mittavimmista uudistuksista on ollut Mosahalli, jossa sijaitsee Helsingin Kiipeilykeskus. Se oli pitkään Suomen suurin lajissaan. Tontin viimeiset rakennusneliöt käytettiin vuonna 2013 valmistuneen kirjastopäädyn uudelleen rakentamiseen liikunnallisine lisäkerroksineen.

-Me olemme eräänlainen Helsingin kaupungin liikuntatoiminnan jatke. Koillisen Helsingin liikuntatoimen kehittäminen on vuosieni aikana tullut yhä tärkeämmäksi. Taloutemme on myös vahvempi kuin koskaan, uskallan nyt lähteä hyvillä mielin, herkistelee Matti Linnavirta.

Linnavirran papinkirjoihin täyttyi marraskuussa 63:n vuoden ikä. Tuli paikka eläköityä. Laakereille lepäämään ei tennistaiturina tunnettu hyväkuntoinen mies kuitenkaan aio jäädä. Tapanilan Urheilutalosäätiö on päivittämässä toimintaansa. Säätiöasiakirjan alkuperäinen määritelmä, että säätiö tuottaa liikuntapalveluja Helsingin Tapanilassa on muutettu käsittämään koko Helsingin. Myös isännistö on muutettu hallintoneuvostoksi. Matti Linnavirrasta tulee 1.1.2017 alkaen säätiön hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtajana toimii ikiaikainen Erä – Urheilutaloaktiivi Pekka Salonen, 71. Linnavirta kertoo iloisin mielin ajankohtaisesta ja tuoreesta säätiön hallituksen päätöksestä tukea vuosittain merkittävällä summalla vähävaraisten lasten ja nuorten sekä syrjäytymisuhan alla olevien henkilöiden liikuntaa. Tukea haetaan ja niistä päätetään ja niitä käytetään syyskaudesta 2017 lähtien.

Hannu Tarsaranta valittiin alkusyksystä Tapanilan Urheilutalosäätiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.1.2017 alkaen. Tarsaranta ja Linnavirta ovat viime viikot istuneet samassa toimitusjohtajan komentohuoneessa perehtyen yhdessä toimitusjohtajan valtakuntaan. Tarsaranta tuntee omakseen palveluliiketoiminnan. Viimeiset liki 20 vuotta hän on työskennellyt Espoossa kiinteistösektorin johtotehtävissä, sitä ennen hänelle karttui työkokemusta viestintäpuolen johtamisesta. Miten espoolainen päätyi Tapanilaan töihin?

-Minua vinkattiin hakemaan tätä paikkaa. Urheilu ja liikunta ovat aina olleet eri muodoin sydäntäni lähellä. Tämä tuntui mieluisalta, taustoittaa Tarsaranta.

Millä mielellä uusi pomo sitten käy työhönsä käsiksi?

– Tämä on palvelutoimintaa, henkilöstö on avainroolissa. Ylläpidetään vanhaa ja mennään eteenpäin sekä pidetään palvelutaso raikkaana, linjaa Tarsaranta, joka saa alaisekseen noin 35 kokopäiväistä ja osa-aikaista liikuntatyöntekijää.

-Innolla odotan, että päästään kehittämään ja hyvä että Matti on taustalla mukana. Se helpottaa, sanoo alkava pomo vilkaisten edeltäjäänsä ja tulevaan hallituksen veturiin Linnavirtaan.

Urheilutalosäätiö investoi ensi vuonna noin 2 miljoonaa mailapelikeskukseen. Sillä rahalla Tapanilan urheilukeskuksen squash-hallit muutetaan uuskäyttöön sekä laajennetaan Puistolan palloiluhallia. Matti Linnavirta kiittelee tulevasta investoinnista vastaavaa rakennustoimikuntaa, jossa hänen ja Tarsarannan lisäksi toimivat Pekka Salonen ja Kari Ruhanen.

Sillä porukalla on ilo toimia. On ammattiosaamista ja kokemusta. Puistolan mailapelikeskuksen rakennushanke jää Hannulle, toteaa Linnavirta, ehkä jo hiukan keventynein hartein.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliLentäminen ja kirjallisuus kulkevat käsi kädessä
Seuraava artikkeliYhtä juhlaa?