Lentokentän rakennukset toimitilakäyttöön

malmin lentoasema
Malmin lentoterminaalissa saatetaan jatkossa vaikkapa harrastaa liikuntaa, mikäli kaupungin suunnitelmat etenevät tavoitteiden mukaisesti. KUVA TEIJA LOPONEN

Malmin lentoaseman lentoterminaalille, lentokonehallille sekä autotallille laaditaan asemakaavan muutos, jossa rakennukset suojellaan ja osoitetaan toimitilakäyttöön.

Lentokentän rakennukset suojellaan tulevassa kaavassa kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja historiallisesti arvokkaina rakennuksina sr-1 ja sr-2 -merkinnöin.

Tavoitteena on mahdollistaa rakennusten mahdollisimman monipuolinen julkinen käyttö. Rakennuksiin saa sijoittaa julkisia palvelutiloja, liike-, toimisto- ja ympäristöhäiriötä aiheuttamattomia teollisuustiloja, opetus-, studio ja näyttelytiloja sekä liikunta- ja vapaa-ajan toimintaa palvelevia tiloja. Liiketilaa saa tontilla olla enintään 5 % kerrosalasta. Rakennusten kerrosala ei muutu.

Kaava-alueen tontilla sijaitsee nykyisin kolmikerroksinen lentoterminaalirakennus, jossa on lennonjohto-, toimisto- ja ravintolatiloja, lentokoneiden säilytystilana toimiva yksikerroksinen kylmä hangaarihalli sekä autotalli. Alue on Helsingin kaupungin omistuksessa.

Kaavoittaja on tavattavissa Malmitalolla keskiviikkona 18.1.2017 klo 15.30–19.30. Samaan aikaan on paikalla myös Fallkullan tilan asemakaavan valmistelijoita.

Kaavaluonnos sekä muuta suunnitteluaineistoa on esillä 12.12.2016–23.1. Malmin kirjastossa ja kaupunkisuunnittelun verkkosivuilla.

Mielipiteet suunnitelmasta tulee esittää viimeistään 23.1.2017.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliNuorisotalo sai sijaistilat lähikahvilasta
Seuraava artikkeliWanha Lady esittäytyy