Lumikuningatar hurmaa uudella sovituksella

Pukinmäen Taidekoulut toteuttavat Lumikuningatar –näytelmän, jossa yhdistyvät muun muassa ilma-akrobatia ja teatteri. Kuva Teija Loponen

Pukinmäen Taidekoulujen yhteisteos Lumikuningatar yhdistää kaikki taiteenlajit,  teatterin, sirkuksen, kuvataiteen ja musiikin. Sovitus on Taidekoulun opettaja Julia Gauffin.

Joulusirkus –näytännöt tarjoavat sirkuksen, akrobatian ja jonglöörauksen taidonnäytteitä.  Kuva Mikko Pirinen
Joulusirkus –näytännöt tarjoavat sirkuksen, akrobatian ja jonglöörauksen taidonnäytteitä.
Kuva Mikko Pirinen

Joulukuun alku on täynnä Pukinmäen Taidekoulujen esityksiä. Valtaosa esityksistä on tuotu tuttuun tapaan isommalle areenalle, Malmitalon lavalle.

Tänä vuonna ohjelmistossa on jälleen suuri yhteisponnistus, näytelmä, joksi valikoitui H.C. Andersenin klassikkosatu Lumikuningatar.

Pääroolissa Lumikuningattarena nähdään Veera Ojanen.

-Roolini sisältää ilma-akrobatiaa, lähinnä kankaalla. Sain ohjeet olla kylmä ja kaunis, pitää eläytyä, mutta ei saa esittää liikaa, kuvailee 18-vuotias Veera Ojanen rooliaan.

Veera on ollut sirkuskoulussa jo reilut 12 vuotta.

-Paras kaverini oli aikoinaan sirkuskoulussa ja olin kauhean kateellinen hänelle, kun kävin katsomassa heidän esityksiään. Niinpä lähdin itsekin sirkuskouluun. Toinen hyvä ystäväni muuten soittaa pianoa tässä esityksessä, Veera kertoo.

Veera on mukana ensimmäistä kertaa näin mittavassa produktiossa ja pitää sitä tosi hienona kokemuksena.

-Esiintyminen ei minua kuitenkaan jännitä. Roolini ei ole kovinkaan iso ja olen esiintynyt Joulusirkuksissa ja muissa pienemmissä näytöksissä jo vuosikausien ajan, hän kertoo.

Lumikuningatar –esitystä Veera pitää todella monipuolisena ja mielenkiintoisena juoneltaan.

-Se ei kuitenkaan jätä kauheasti tulkinnanvaraa, jonka ansiosta esitys sopii erinomaisesti vähän nuoremmillekin katsojille, Ojanen pohdiskelee.

Lumikuningatar nähdään sunnuntaina 11.12. kello 18, sen kesto on noin tunti.

Perinteisissä joulusirkusesityksissä Malmitalolla sirkuskoulun oppilaat esittävät soolo- ja ryhmänumeroita. Lajeina ovat muun muassa akrobatia, ilma-akrobatia, jongleeraus sekä pyramidit. Jokainen esityskokonaisuus on erilainen.

Sirkuskoulun edistyneimmät oppilaat esittävät omassa näytöksessään soolonumeroitaan ja Duo D’Lyh esittää teoksensa #Hope. Se on sirkuskoulun opettajina toimivien Kaito Takayaman ja Sanni Sarlinin nykysirkusteos yksinäisyydestä, kommunikaatiosta ja kosketuksen voimasta. Teoksessa artistit käyttävät muun muassa jongleerausta, ilma-akrobatiaa, vanteita ja pariakrobatiaa etsiessään vastauksia kysymyksiin, kuten mitä tiedämme toisistamme, mitä me ylipäätään ymmärrämme, mitä taide on ja onko tämä taidetta.

Pukinmäen sirkuskoulun  Joulusirkus –esitykset nähdään 8.-11.12., esityksiä on kello 17 ja 19, niiden kesto on noin tunti ja lippujen hinnat 13,50/10.50

Pukinmäessä päiväkoti Nuotin liikuntasalissa pääsee sunnuntaina 11.12. kello 13 nauttimaan joululauluista ja kevyestä klassisesta laulumusiikista Taidekoulujen joulukonsertissa.

Esiintyjinä ovat Taidekoulujen aikuisopiskelijat, joita ovat valmentaneet oopperalaulaja Inari Gebgard ja pianisti Ari Vakkilainen.

Tilaisuudessa on myös yhteislaulua ja Pukinmäen Taidekoulujen uuden toiminnanjohtajan Sirpa Kivilaakson esittäytyminen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja maksuton kahvitarjoilu.

Teija Loponen

 

Edellinen artikkeliElite Alexalle kunniamaininta
Seuraava artikkeliTapanilan Elävä Adventtikalenteri avautui 10. kerran