Puistola sai pyöräpylonin

Puistolan asemalla testataan keltaista tolppaa, pyöräparkkiin opastavaa pylonia. Kuva HSL

HSL ja pääkaupunkiseudun kunnat testaavat uudenlaista pyöräpysäköintipaikan merkintätapaa Puistolan aseman liityntäpysäköinnissä, jonne on asennettu pylonimallinen opaste.

Pääkaupunkiseudun kuntien tavoitteena on lisätä pyöräilyn osuutta kaupunkiliikenteessä. Tavoitteeseen pyritään parantamalla muun muassa pyöräteiden verkostoa, pyöräpysäköintiä ja ylläpitoa. Yhtenä toimenpiteenä on parantaa nykyisten ja uusien pyöräparkkien näkyvyyttä merkitsemällä ne selkeämmin. Sitä testataan nyt Puistolan asemalla.

Jatkossa pyöräpysäköintipaikkoja tullaan merkitsemään yhtenäisillä merkintätavoilla, joista pyloni on yksi tapa. Pyöräparkkien merkinnässä käytetään pääkaupunkiseudun yhteistä pyöräilyn ilmettä, jonka pääväri on keltainen. Pyöräliikenteen brändiväriksi on valittu keltainen, joka on myös kaupunkipyörien väri.

Pääkaupunkiseudulla on noin 12 000 pyörien

liityntäpysäköintipaikkaa. Vuoteen 2025 mennessä paikkoja tulee 8200 lisää.

HSL, Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat laatineet pyöräilyn markkinointistrategian, jonka tarkoituksena on kannustaa yhä useampaa seudulla liikkujaa pyöräilemään. Strategian tavoitteena on kaupunkilaisten asenteiden muuttaminen pyöräilymyönteisemmiksi ja laajemminkin eri liikkujien ymmärryksen lisääminen toisiaan kohtaan.

Työmatkalaisille suositellaan autoilun sijaan työmatkapyöräilyä. Jos koko matka on liian pitkä poljettavaksi, voi pyörän jättää auton tavoin aseman liityntäpysäköintiin ja jatkaa matkaa julkisilla.

Nyt HSL kysyy käyttäjiltä, miten hyvin Puistolassa testattava pylonimalli toimii pyöräparkin merkinnässä. Kysely on avoinna 28.11.–11.12.2016. Siihen pääsee osoitteessa https://www.webropolsurveys.com/S/8E9C2B3DA4C73F03.par tai kyselyn voi ladata puhelimeensa pylonista löytyvän QR-koodin kautta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliYrittäjät panostavat edunvalvontaan
Seuraava artikkeliSähköisyyttä