Yleisilmailulle kolmen vuoden jatkoaika – Myös valtaosa lentokentän yrityksistä valinnut jatkoajan

Ennen Malmin lentokentän rakentamisen alkamista kaupunki on valmis vuokraamaan kymmenien hehtaarien aluetta joko osissa tai kokonaisuutena, kertoo Helsingin kaupungin kiinteistövirasto tämän päiväisessä tiedotteessaan.

Helsingin kaupunki sai syyskuussa järjestetyssä haussa kymmenkunta yhteydenottoa yhteisöiltä ja yrityksiltä, jotka ovat kiinnostuneita Malmin lentokenttäalueen väliaikaisesta käytöstä. Kaupunki on ollut yhteydessä hakijoihin ja sopinut osan kanssa jo yhteistyöstä.

Valtaosa lentokenttäalueen nykyisistä vuokralaisista on ilmoittanut, että he haluavat jatkaa vuokrasopimuksiaan Helsingin kaupungin kanssa Finavian tekemien sopimusten päätyttyä. Sopimuksia uusitaan parhaillaan.

Finavia lopettaa toimintansa Malmin lentokentällä vuoden lopussa, ja alue siirtyy Helsingin kaupungin hallintaan tammikuun alussa 2017.

Harraste- ja yleisilmailu voi jatkua muun väliaikaiskäytön rinnalla, mikäli Malmin lentokenttäyhdistys ry:n suunnitelma toteutuu.

Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee tämän viikon torstaina esitystä, jonka mukaan Malmin lentokenttäyhdistykselle vuokrattaisiin kentän länsiosasta alue valvomattoman lentopaikan pitämistä varten 31.12.2019 asti.

Helsingin kaupunki ja yhdistys ovat neuvotelleet noin 40 hehtaarin kokoisesta vuokra-alueesta, joka sijaitsee pohjois–eteläsuuntaisen kiitoradan ympäristössä. Aluetta voidaan käyttää ns. korpikenttänä sillä edellytyksellä, että yhdistys saa lentopaikan pitämistä varten luvat liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta ja ympäristöviranomaiselta.

Malmin lentokenttäyhdistys toimisi itsenäisesti lentopaikan operaattorina huolehtien vuokra-alueen kunnossapidosta ja sitä ympäröivän ruohikkoalueen hoitamisesta.

Helsingin uudessa yleiskaavassa Malmin lentokenttä on tiedotteen mukaan kaupungin merkittävin uusi rakentamisalue, jonne aiotaan tehdä vuosina 2020–2040 asuntoja 25 000 asukkaalle.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHilkat ja Hukat pian tosipaikan edessä
Seuraava artikkeliYrittäjät panostavat edunvalvontaan