Prennuille SM-kultaa – Elite edustamaan Suomea

Prennut ja ansaittu pokaali. Kuva Petri Vilhunen

Viikonloppuna Korson Lumossa ratkottiin 12-14-vuotiaiden SM- ja kilpasarjan Suomen mestaruudet.

Juniorisarjassa kisattiin Junior Cup, jonka neljä parasta lunastivat paikkansa helmikuussa Tartossa kisattavaan Challenge Cupiin. Naisten Cupin parhaimmisto taas edustaa Suomea Tarton World Cupissa.

Koko kautta hallinnut Elite Pre Jr jatkoi vakuuttavaa voimisteluaan. Jo alkukilpailussa tytöt tekivät kauden piste-ennätyksensä (18.167) ja lähtivät finaaliin lähes pisteen johtoasemassa. Sunnuntain finaalissa Prennut kykenivät vieläkin parantamaan esitystään ja kauden huippupisteiksi kirjattiin lopulta 18.40, sisältäen myös bonukset jokaiselta kolmelta tuomaristolta. Prennujen Suomen mestaruus irtosi lähes 1,6 pisteen erolla ennen hopealle noussutta Illusion Pre Jr:ia.

Pronssia nappasi Team Indiumit. Samassa sarjassa Tapanilan Erän Axoria teki kauden piste-ennätyksensä, kahden päivän yhteistulos 30.85, sijoittuen seitsemänneksi.

Myös Alexian kauden huippusuoritus osui tärkeimpään paikkaan. Alkukisassa syntyi ennätyspisteet 14.083 ja lopulta uuden joukkueen avauskausi päättyi sijalle 12 kovatasoisessa SM-sarjassa. Prennut, Axoria ja Alexia päättivät kisakautensa, mutta koko kolmikko nähdään matolla vielä Erän perinteisessä joulunäytöksessä 18.12.

14-16-vuotiaiden SM-sarjan Junior Cup ja naistensarjan Suomen Cup kokosivat ensimmäistä kertaa kaikki valtakunnan huippujoukkueet samaan kisaan. Tapanilan Erän ja SC Vantaan seurayhteistyöjoukkue Elite paransi juniorisarjassa omaa suoritustaan viikontakaisesta HJM-Cupista ja joukkue keräsi pisteitä 16.75. Tällä tuloksella lohkesi kolmas sija ja samalla himoittu paikka Tarton Challenge Cupiin, jossa joukkue edustaa Suomea ensi vuoden helmikuussa. Sarjan voitto meni Minetit Jr:lle ennen OVO Junior Teamia.

Naisten sarjassa voiton korjasi Minetit niukasti ennen OVO Teamia, Team Vantaan ollessa kolmantena.

Eliten kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Tampereella, jossa käydään kaksipäiväinen Gazz Open-kilpailu. 10-12-sarjan sekä yli 14-vuotiaiden kilpasarjojen syksyn välinemestaruuden ratkotaan jo tulevana viikonloppuna, ja Erän joukkueista kautensa huipentavat Axoria 05, Axoria 06, Elite Alexa, Anastasia ja Anastasia 01.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliNuorisotalo tontteineen tuli julkiseen myyntiin
Seuraava artikkeliKotinummen leikkipuiston poltti alle 15-vuotias poika