Malmin sairaalan henkilökuntaa riivaa vatsatauti

malmin sairaala
Malmin sairaalan kahvilassakin syöneiltä pyydetään yhteydenottoja. KUVA TEIJA LOPONEN

Malmin sairaala-alueella työskenteleviä on sairastunut vatsatautiin. Tällä hetkellä sairastuneita on tiedossa noin 140, joista vain osa on ruokaillut henkilöstöravintolassa tai kahvilassa.

Ensimmäiset sairastuneet havaittiin 1.11.2016. Potilaiden hoito Malmilla on turvattu työvuorojärjestelyillä ja ylimääräisten sijaisten palkkaamisella.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvittää kaupungin tartuntataudeista vastaavan infektiolääkärin kanssa henkilöstön vatsatautiepidemiaa ja sen mahdollista yhteyttä ruokailuun sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa.

Kolmelta tutkitulta sairastuneelta on löytynyt ulostenäytetutkimuksessa norovirus. Kaikkien sairastuneiden oireet sopivat norovirustaudin aiheuttamaksi. Sairastumisesta ilmoittaneet kärsivät tyypillisistä vatsaoireista, kuten pahoinvoinnista, oksentelusta ja ripulista.

Noroviruksen tarttumista voi ehkäistä huolellisella käsien pesulla.

Ympäristökeskus selvittää ruokamyrkytyksen aiheuttajaa sähköisellä kyselyllä. Henkilöitä, jotka ovat syöneet Malmin sairaalan henkilöstöravintolassa tai kahvilassa 10.–11.11., pyydetään ottamaan yhteyttä ympäristökeskukseen sähköpostilla: elintarviketurvallisuus@hel.fi. Yhteydenottoa toivotaan sekä sairastuneilta että oireettomilta ruokailijoilta jotka eivät vielä ole vastanneet sähköiseen kyselyyn.

Ympäristökeskus on tarkastanut henkilöstöravintolan 15.11. Tiloissa ja toiminnassa ei havaittu huomautettavaa. Ympäristökeskuksen ottamissa pintapuhtausnäytteissä ei ole todettu norovirusta.

Ravintolassa on tehty pintojen tehopuhdistus heti kun tiedot sairastumisista tulivat. Ravintola on avoinna normaalisti.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMarkus Ahosen dekkarit syntyvät Irlannissa
Seuraava artikkeliSe näkyy jo