Eräläiset mitaleille talkoiden ohella

Espoo Cupin mitalistit eli Prennut, Anastasia01 ja Elite Alexa. Kuva Petri Vilhunen

Stara-tapahtuma oli talkooväen voimannäyttö. Tapanilan Erän voimistelujaosto järjesti lauantaina Korson Lumossa Etelä-Suomen Aluestara-kilpailun, jossa oli mukana yli 650 joukkuevoimistelijaa, rytmistä voimistelijaa ja kilpa-aerobicin harrastajaa.

Tapahtumaa oli suunniteltu ja valmisteltu viikkojen ajan ja kaikki huipentui perjantai-iltana kisapaikan rakentamiseen ja lauantaina itse tapahtuman läpiviemiseen. Voimistelijoiden jo poistuttua kisarakenteet täytyi purkaa ja Lumo siivota. Kaikki tämä tapahtui noin vuorokauden aikana, eikä olisi mitenkään onnistunut ilman ahkeria talkoolaisia. Mukana oli niin voimistelijoita kuin vanhempia ja muitakin sukulaisia – sekä tietysti Erän joukkueiden valmentajia ja johtokunnan jäseniä. Jokainen talkoolainen oli tärkeänä osallisena rakentamassa onnistunutta tapahtumaa ja nostattamassa hyvää seurahenkeä.

Voimistelujaoston toiminnanjohtaja Salla Virranniemi ei säästellytkään sanojaan kehuessaan vapaaehtoisia tapahtuman jälkeen.

-Aivan mahtava talkooporukka! Ilman jokaisen panosta Starasta ei olisi tullut näin upeaa tapahtumaa. Ja mikä hienointa, moni ilmoitti haluavansa olla mukana taas ensi maaliskuussa, kun Erä järjestää Seura Cupin.

Kuten muissakin Voimistelujaoston tapahtumissa, myös Starasta saatu tuotto käytetään jaoston toimintaan eli suoraan kaikkien voimistelijoiden hyväksi.

Stara-tapahtumassa nähtiin useita Erän joukkueita voimistelumatolla. Alexa Minit, Axoria Minit ja Axoria Minit 11-12, Ailia ja Ailia07 onnistuivat kukin hurmaamaan yleisön omilla ohjelmillaan ja jokainen voimistelija palkittiin suorituksen jälkeen Stara-mitaleilla.

8-10-vuotiaden sarjassa Alexa Minorit voimisteli jälleen upeasti ykköskategoriaan ja Axoria Minorien kategoria oli hienosti 4.

Kisakausi jatkui heti sunnuntaina Espoossa. Seurayhteistyöjoukkue Elite Pre Jr otti 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa jo kauden kolmannen kultamitalinsa.

Syksyn jokaisen kilpailunsa voittaneet Prennut keräsivät yhteispisteet 17.15. Samassa sarjassa Axoria jatkoi tasaisen hyvää suorittamistaan ja pisteet 13.40 riittivät viidenteen sijaan.

14-16-vuotiaiden kilpasarjassa Anastasia01 jatkoi mitaliputkeaan. Pisteet 16.10 saavuttanut joukkue palkittiin suorituksestaan hopeamitaleilla. Saman sarjan Anastasia keräsi pisteitä 13.50. 10-12-vuotiaiden sarjassa Elite Alexa voimisteli komeasti voittoon pistein 16.35. Samassa sarjassa Axoria06:n kategoria oli 5, Axoria05:n 7 ja Amila04:n yhdeksän. 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa Amila saavutti kategorian 7.

Seuraavat kisat käydään jo ensi viikonloppuna, jolloin HJM-Cupissa kautensa avaa seurayhteistyöjoukkue Elite. Mäntsälässä mukana ovat Eliten lisäksi myös Ailia, Ailia 07, Alexa Minit, Alexa Minorit, Axoria Minorit, Elite Alexa, Amila 04, Alexia, Axoria, Elite Pre Jr, Anastasia ja Anastasia 01.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliKohtaamiskahvilassa voi tutustua eri kulttuureista tulleisiin ihmisiin
Seuraava artikkeliUrheilukeskus täynnä hyvää energiaa