Kirkko tupaten täynnä kirkkoherran virkaanasettajaisissa

Ristisaatto käynnisti uuden kirkkoherran virkaanastujaisjuhlan. Kuva Teija Loponen

Malmin kirkko pullisteli väkeä sunnuntaina, jolloin piispa Irja Askola asetti Malmin uuden kirkkoherran Heikki Arikan virkaansa. Virkaanasettamisjuhla jatkoi pihalla soppatykin, partiolaisten lettujen ja Sami Pitkämön bändin jazzsävelten tahdittamana.

Malmin seurakunnan väki oli todella runsaslukuisesti mukana uuden kirkkoherransa virkaanasettajaisissa. Kirkkosalin istumapaikkojen lisäksi käyttöön otettiin musiikkisali ja osa yleisöstä seisoi parvella sekä kirkkosalin ovella. Paikalla oli yli 500 ihmistä.

Saarnan piti kirkkoherra. Heikki Arikka kertoi aiemmasta työstään Tallinnassa inkeriläismummeleiden kanssa. Nämä mummelit – kuten he itse itseään kutsuivat – toimivat seurakunnan vapaaehtoisina hoitaen kaiken mahdollisen kahvinkeitosta ja kirkon siivouksesta diakoniaan.

-Kun kirkolla oli kahvit juotu, he täyttivät limsapulloja kahvilla ja lähtivät viemään niitä heille, jotka eivät olleet jaksaneet kirkolla käydä.

Inkeriläismummelit olivat myös tutustuttaneet Arikan karuun historiaansa, muistometsään, jossa mäntyjen rungot oli kiinnitetty täyteen vainojen aikaan metsässä ammuttujen poikien ja miesten kuvia.

-Pienen kosketuksen vainoamiseen sain itsekin kokea jokin aika sitten kannustettuani somessa kunnallispoliitikkoystäviäni tekemään parhaansa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa. Sain epämiellyttäviä kirjeitä ja autotalliini murtauduttiin.

Malmin seurakunnan kirkkoherraksi päätymisen Heikki Arikka koki johdatukseksi.

-Tulin tänne seurakuntaan jo kesällä ja olen kesän ja syksyn aikana kokenut, että tämä todella on nyt minun paikkani. Tuntuu kuin olisin tullut vihdoin kotiin.

Piispa Irja Askola toivoi Heikki Arikalle rohkeutta ja voimia uudessa virassaan Malmin seurakunnan johdossa. Hän totesi, että kirkkoherra ei ole yksinvaltias, vaan toimii yhdessä työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa.

Virkaanasettajaisjuhla jatkui sisällä ja ulkona. Sisätiloissa tarjottiin kakkukahvit, ulkona oli tarjolla soppatykistä lohisoppaa, partiolaisten paistamia lettuja ja Sami Pitkämön ja Mikko Mäkisen jazztunnelmointia.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKielipäiväkotien perustamista estää tilapula
Seuraava artikkeliInfluenssarokotukset käyntiin