Puistolanraitin kuudennelle luokalle innovaatiovoitto

Syksyn uurastus kilpailutyön eteen tuotti tulosta, kun Puistolanraitin 6A-luokalle myönnettiin ensimmäinen palkinto innovaatiokisassa. KUVA PETRI NISONEN

Puistolanraitin ala-asteen luokka 6 A on voittanut kaikille pääkaupunkiseudun peruskoululaisille suunnatun Aatos-innovaatiokilpailun. Finlandiatalolla julkistettu voittoisa työ kertoo siitä, mikä on internet ja kuinka se toimii ja rakentuu.

Idea kilpailutyöhön lähti tarpeesta.

– Monille ei ole läheskään selvää se, että mikä on internet tai serveri tai mitä tarvitaan, että pääsee internettiin, kertoo 6A-luokan opettaja Tatu Luoto.

Kilpailu eteni niin, että koululla oli syksyn aikana sisäinen kisa, josta oppilaat äänestivät yhden jatkoon. Videon ja julisteen muotoon tehty työ lähetettiin Aatos-kisan järjestäjille, jotka valitsivat innovaation kymmenen finalistin joukkoon.

Seuraavaksi 24 oppilaan luokka pääsi Microsoftin innovaatiopajaan, jossa start up –yrittäjät ryhtyivät sparraamaan luokkaa.

Kilpaileviin töihin lukeutui muun muassa kielenopettajarobotti ja virtuaalinen luokkahuone.

Lasten ideaa kyseenalaistaneelle sparraajalle yksi oppilas totesi, että kyllähän jokainen osaa syödä hampurilaisen, mutta jotta hampurilaisia voi myydä, pitää tietää hampurilaisen rakenne.

Oppilaille opetettiin pitchausta eli omaa innovaatiota myyvän puheen pitämistä. Loppukisa käytiin Helsingin kaupungin opetusviraston järjestämässä Oppimisen fiesta- tapahtumassa Finlandiatalolla viime tiistaina.

Opettaja uskoo, että pitkälti valmiiksi hiotun idean lisäksi voittoa avitti se, että oppilaiden esiintyminen oli hyvää ja luokka tiesi, mistä puhui. Voittajien työ on myös realistista toteuttaa valmiiksi asti.

Palkinnoksi luokka saa kouluunsa vieraaksi haluamansa julkisuuden henkilön. Tässä kohtaa opettaja neuvoi, ettei ehkä kannata toivoa Patrik Lainetta tai Kimi Räikköstä.

Nyt oppilailla on neljä toivehenkilöä, joista valita. Luokan seuraava haaste on pitää suu supussa. Koululle lopulta saapuva vieras on yllätys, jonka nimi on päätetty pitää visusti salassa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliOnnea isät!
Seuraava artikkeliVVO Kodit ostamassa ostoskeskuksen purettavan puolen