Kielipäiväkotien perustamista estää tilapula

Viikkarin tilaisuus kiinnosti. Hankkeelle on avattu oma verkkoryhmä osoitteessa https://www.facebook.com/viikinkielipainotteinenopetus.

Akuuttia tarvetta saada Viikin päiväkoti- ja ala-asteikäisille lapsille kieliryhmä kaupungin avulla käytiin läpi leikkipuisto Viikkarissa lokakuun lopulla. Vanhempien järjestämään asukastilaisuuteen oli kutsuttu Helsingin kaupungin varhaiskasvatusviraston kehityspäällikkö Mikko Mäkelä.

– Viesti häneltä oli, että kaupunki suhtautuu toiveeseen positiivisesti ja Viikissä voisi pilotoida kevyitä malleja, kertoo viikkiläisvanhempiin lukeutuva Juha Levo.

Levo näkee, että Viikissä vanhempien valveutuneisuus on lisääntynyt ja kun sana leviää, tulee kieliryhmien kysyntä räjähtämään. Nyt kielistä kysytyin on englanti, jota seuraavat espanja, saksa, ranska ja ruotsi.

– Ongelmana on tilojen puute. Haluista huolimatta yksityiset eivät voi avata kielipäiväkoteja, kun täällä ei ole vapaana tarpeeksi isoja iloja, harmittelee Levo.

Kieliryhmäasiaa edistää osaltaan tuore valtuustoaloite, jossa toivotaan kieliopetuksen Helsingissä alkavan jo ensimmäisellä luokalla.

Vanhemmat ylläpitävät Viikkarissa joka toinen torstai kielikahvilaa, jossa uutena kieliryhmänä suunnitellaan turkkia.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliJakomäessä paras ruokakauppa
Seuraava artikkeliKirkko tupaten täynnä kirkkoherran virkaanasettajaisissa